Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Abbas må velge mellom hat og fred

Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)
USAs spesialutsending til Midtøsten kritiserer den palestinske presidenten.

USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, kritiserer den palestinske presidenten Mahmoud Abbas etter at han kalte USAs ambassadør til Israel for en «sønn av en hund». Abbas kom med uttalelsen etter at ambassadør David Friedman etterlyste palestinske selvstyremyndigheters fordømmelse av de siste terrorangrepene.

– Det er på tide at president Abbas velger mellom hatefull retorikk og konkrete og praktiske forsøk på å forbedre livskvaliteten til hans folk og lede dem til fred og velstand, sier Greenblatt etter de siste uttalelsene fra Abbas.

Uttrykket «sønn av en hund» er en fornærmelse som blir brukt på arabisk. Det er ikke første gang Abbas kommer med slike fornærmelser mot medlemmer av Trump-administrasjonen. Greenblatt ber nå om at det palestinske lederskapet inntar en mer konstruktiv dialog framover.

– Til tross for hans høyst upassende fornærmelser mot Trump-administrasjonen, nå sist mot min gode venn og kollega ambassadør Friedman, er vi forpliktet overfor det palestinske folk og overfor de endringer som må implementeres for fredelig sameksistens, sier han.

Spesialutsendingen til Midtøsten sier videre at USA snart vil presentere sitt nye forslag til fredsløsning mellom Israel og palestinerne. Ifølge rapporter vil fredsplanen innebære en amerikansk anerkjennelse av en palestinsk stat.

– Vi legger vår siste hånd på vår fredsplan og vil presentere den når de rette omstendighetene foreligger, sier Greenblatt om Trumps fredsplan.

Til tross for at fredsplanen foreløpig ikke er presentert, har Abbas allerede varslet at de ikke kommer til å akseptere den. Det blir i så fall ikke første gang det palestinske lederskapet takker nei til en løsning på konflikten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart