De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)

Abbas truer med å sulte sitt eget folk

Truer med å skape en humanitær katastrofe hvis det kuttes i terrorlønnen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

President Mahmoud Abbas sier de palestinske selvstyremyndighetene (PA) vil nekte å ta imot skattepengene som Israel samler inn for dem, hvis Israel trekker fra beløpet som PA bruker på å lønne terrorister og deres familier. Det vil i så fall føre til en stor humanitær krise i det palestinske samfunnet.

Israel samler inn rundt 1,1 milliarder kroner i måneden i toll og avgifter på varer som skal til det palestinske markedet og som går gjennom israelske havner. Disse pengene overfører de så videre til palestinske myndigheter.

Nylig vedtok den israelske regjeringen å holde tilbake rundt 100 millioner kroner i måneden, en sum som tilsvarer det PA bruker på lønn til terrorister. En israelsk lov fra 2018 gir myndighetene rett til å holde tilbake midlene.

Abbas svarer med at de ikke vil ta imot en eneste krone av pengene Israel samler inn, så lenge noe er trukket ifra, skriver Palestinian Media Watch.

Hvis Abbas gjør som han har sagt, og nekter å ta imot pengene fra Israel, viser det at de palestinske myndighetene prioriterer å belønne terrorister og mordere, fremfor å gjøre det beste for den palestinske befolkningen.

I stedet for å akseptere at Israel holder tilbake rundt 100 millioner kroner i måneden i terrorlønn, truer Abbas med å holde sin befolkning som gisler.

Faktisk kan hele den økonomiske infrastrukturen i de palestinske områdene stoppe opp hvis Abbas gjør alvor av truslene sine. Skattene som Israel samler inn utgjør rundt halvparten av alle driftsmidlene i PAs budsjett.

Så hvorfor vil Abbas risikere å skape en finansiell og humanitær katastrofe i de palestinske områdene? Palestinan Media Watch peker på flere ting:

For det første kan det være at Abbas ønsker å skyve folket foran seg for å presse Israel til å overføre pengene han bruker på terrorisme. For det andre kan en humanitær katastrofe skape press fra det internasjonale samfunnet for å få Israel til å ikke følge sine egne lover. For det tredje kan det få det internasjonale samfunnet til å igjen subsidiere de palestinske myndighetene.

Uansett er dette nok et eksempel fra Abbas om at belønning av terrorisme har en høy og viktig prioritet hos de palestinske selvstyremyndighetene.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart