Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinerne har gått MER fram i lykke enn nordmenn og israelere de siste ti årene

I motsetning til naboene i Jordan og Egypt, har palestinerne hatt positiv utvikling i lykken de siste ti årene. (Foto: Travel 2 Palestine, flickr)
I motsetning til naboene i Jordan og Egypt, har palestinerne hatt positiv utvikling i lykken de siste ti årene. (Foto: Travel 2 Palestine, flickr)
Israelerne kommer på 13. plass blant verdens mest lykkelige.

Onsdag 20. mars kom rapporten World Happiness Report. Etter en 11. plass i 2016, er Israel nå nede på en 13. plass blant verdens mest lykkelige land for perioden 2016-2018. Israel ligger like over Luxemburg og Storbritannia. Tyskland ligger på 17. plass og USA på 19. plass. «Medaljeplassene» inntas av Finland, Danmark og Norge.

Til tross for alt du hører om palestinernes lidelser, ligger palestinerne på 110. plass i verden – foran et naboland som Egypt (137. plass) og litt bak et annet naboland Jordan (101. plass). Husk dette neste gang du hører demonisering av Israel, som for eksempel på NRK Lindmo sist fredag. Der ble palestinernes situasjon beskrevet som å bo i en konsentrasjonsleir, «verre enn apartheid, det er folkemord». Sofian Benzaims sang var ikke kunst, det var rå politisk løgnpropaganda.

World Happiness Report gir et bilde av hvordan lykke har utviklet seg i verdens land fra tidsperioden 2005-2008 til 2016-2018. Fattige land som Benin og Nicaragua har økt mest i lykke. Lykkeutviklingen i Israel og Norge har økt veldig lite, men nesten likt – Israel med 0,045 og Norge med 0,030. Landene kommer på 74. plass og 75. plass i rangeringen av dem som har hatt mest positiv utvikling.

I den samme rangeringen av dem som har hatt mest positiv utvikling kommer palestinerne på 55. plass. Deres lykkeutvikling har økt med 0,279 de siste ti årene, og har gått fram på nivå med Libanon. I nabolandene Jordan og Egypt går lykken nedover, med en negativ utvikling for Jordan på -0,697 og Egypt -0,936.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart