Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

PA økte utbetalingene til terrorister til tross for store økonomiske problemer

Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas fortsetter å betale fengslede palestinske terrorister store summer. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Palestinske myndigheters utbetaling til fengslede terrorister har økt med 11,8 prosent.

En rapport om de palestinske selvstyremyndighetenes (PA) økonomiske utgifter viser at utbetalingen til fengslede – og løslatte – terrorister fortsetter å øke. I løpet av de fem første månedene av 2019 har PA brukt hele 560 millioner kroner på terrorlønn – i snitt over 112 millioner kroner i måneden.

Dette er en økning i utbetalingen til terrorlønn på 11,8 prosent i forhold til 2018, ifølge organisasjonen Palestinian Media Watch, som følger saken tett. Totalt utbetalte PA over 1,3 milliarder kroner til fengslede terrorister i 2018.

Disse tallene gjelder bare utbetalingene til fengslede terrorister, og inkluderer ikke PAs utbetalinger til familien til døde terrorister, eller «martyrer» som palestinerne kaller dem. Totalt brukte PA i 2018 over 3,1 milliarder kroner på ulike utbetalinger til personer involvert i terrorisme.

Den palestinske terrorlønnen gjorde at det israelske parlamentet Knesset i 2018 vedtok en lov kjent som «Pay for slay». Loven gjør at staten Israel kan tilbakeholde skattepenger som de samler inn for PA. Summen som blir holdt tilbake tilsvarer summen som PA bruker på å lønne fengslede terrorister.

Loven ble iverksatt i februar i år, men har ikke fått palestinske myndigheter til å stanse terrorlønnen. Som tallene viser – de har tvert imot økt utbetalingene. Dette har ført til store økonomiske utfordringer for PA, som nå har langt mindre midler til å betale andre utgifter med. Maurice Hirsch, juridisk leder i PMW, er spent på hvordan europeiske giverland nå vil svare.

– Det blir spennende å se om PAs siste erkjennelse av økte utbetalinger til terror vil påvirke det internasjonale samfunnets økonomiske støtte til PA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart