Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk politi torturerer arrestert palestiner fordi han har konvertert til jødedommen

Palestineren som konverterte til jødedom avbildet på jobb i et supermarked i Jerusalem.
Det forteller mannen i telefonsamtaler med israelsk-jødisk venn.

En palestiner fra Hebron på Vestbredden som nå har vært i det palestinske politiets arrest i over to uker, forteller til en venn at han blir torturert i fengselet. Ifølge mannen skal den hyppige torturen blant annet ha forårsaket alvorlige brannskader på armer og bein. Det skriver Ynetnews, nettsiden til avisen Yedioth Ahronoth, i en artikkel publisert tirsdag 22. oktober.

Den 50 år gamle tidligere muslimske palestineren konverterte og ble jødisk på Rosh Hashana (jødisk nyttår) for nesten fire uker siden hos den harediske rabbineren Nissim Karelitz i byen Bnei Brak ved Tel Aviv.

Under konverteringsprosessen studerte han ved Machon Meir Yeshiva (ortodoks jødisk skole) i Jerusalem. Han er ansatt på et supermarked i Jerusalem-området. Prosessen for å få godkjent konverteringen hos sjefsrabbinatet i Israel var påbegynt like før han ble arrestert. Etter å ha fått godkjennelsen kan han søke om israelsk statsborgerskap.

Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)

Like før starten på den jødiske høytiden Jom Kippur tirsdag 8. oktober reiste han til et område av Vestbredden som kontrolleres av de palestinske myndighetene (PA), like utenfor Israel-kontrollert område, for å møte ett av de ni barna, som i tillegg til barnas mor, alle er muslimer.

Plutselig, mens møtet pågikk, dukket en hvit Skoda med fire palestinske menn opp. De dro mannen inn i bilen og transporterte ham til en palestinsk politistasjon i Hebron.

Haim Perg, som er medlem av det jødiske samfunnet i Hebron, forsøker å hjelpe 50-åringen. Ifølge Perg er mannen barnebarn av en palestinsk mann som reddet jøder under Hebron-massakren i 1929.

– Han er som en sønn for meg, og jeg kommer til «å riste verden» helt til noen kommer for å redde ham. Bestefaren hans reddet livet til 26 jøder under hendelsene i Hebron. Når livet hans nå er i fare, er vi forpliktet til å hjelpe ham, sier Perg til avisen.

I skyggen av noen oliventre ble de mange jødiske ofrene i Hebron-massakren begravet i en massegrav. (Foto: Wikipedia)

Perg legger til at han har snakket med palestineren på telefon, og han forteller at han har blitt torturert mange ganger av palestinsk politi. De har slått og brent ham på hender og føtter.

Perg sier han har anmodet den israelske siviladministrasjonen (COGAT) om bistand, men ettersom mannen er innbygger i de palestinske selvstyreområdene, kan de ikke gripe inn.

Den offisielle årsaken til arrestasjonen skal være en politianmeldelse fra mannens bror. Ifølge anmeldelsen skal 50-åringen ha angrepet broren for flere måneder siden.

Palestineren nekter for anklagene og sier det var brødrene som nådeløst slo og truet med at han ikke ville arve noe fra familien på grunn av konverteringen.

– Brødrene må selv ta avstand fra ham for å bevise at de ikke støtter konverteringen. Hvis de ikke gjør det, vil de også lide mye, sier advokat Michael Teplow.

Advokat Michael Teplow (til venstre) sammen med Bahaa, en palestiner som samarbeidet med den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet i fire år før han ble arrestert, fengslet og torturert av palestinsk politi.

Teplow er tilknyttet organisasjonen The Legal Forum for the Land of Israel, en ikke-statlig frivillig organisasjon bestående av jurister som blant annet hjelper palestinere som samarbeider med Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart