Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tawfiq Tirawi. (Skjermdump fra Facebook-video 2. februar 2020)

Fatah-leder signaliserte at terrorister skal bli gitt fritt spillerom

- Krigerne er deres brødre, sier han til sikkerhetsstyrkene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tawfiq Tirawi er sentralstyremedlem i Fatah, bevegelsen som styrer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden.  Søndag 2. februar publiserte han en video på sin Facebook-side med farlige signaler.

Her er Tirawis budskap, slik det er oversatt av Palestinian Media Watch: «Jeg sier til våre nasjonale myndigheter og til våre sikkerhetsstyrker: Denne myndigheten og disse styrkene ble etablert på grunnlag av nasjonale verdier, med talentfulle og patriotiske krigere. Disse krigerne, som er del av PA og sikkerhetsstyrkene har som første forpliktelse å jage kollaboratørene [de som samarbeider med Israel] og eiendomsmeglerne [som selger land til jøder] og ikke jage noen krigere [terrorister]! Dette er forpliktelsen som de kjenner og må vite. Disse krigerne [terroristene] er deres brødre og de utgjør en støtte for dere, så vær på deres side… mot kollaboratørene og eiendomsmeglerne.»

Etter søndag 2. februar er Israel blitt rammet av en rekke angrep, bare 6. februar var det tre terrorangrep i løpet av noen få timer. Jared Kushner, hovedarkitekten bak Trump-administrasjonens fredsplan, mener den palestinske presidenten Mahmoud Abbas er ansvarlig for voldsbølgen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart