Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske og israelske myndigheter samarbeider for å forhindre spredning av koronaviruset

Dalia Bassa fra COGAT og en palestiner pakker og klargjør testutstyret som ble sendt til PA. (Foto: COGAT)
Israel hjelper palestinerne i kampen mot koronaviruset.

Torsdag i forrige uke meldte COGAT – avdelingen i det israelske forsvarsdepartementet som er ansvarlig for kontakten med palestinerne på Vestbredden og Gazastripen – på sin egen nettside at de hadde donert og overlevert 250 sett med testutstyr (for å oppdage koronaviruset) til palestinske selvstyremyndigheter (PA).

COGAT har også arrangert kurs med felles opplæring for israelske og palestinske helsearbeidere. Der fikk mannskapene lære om viruset, hvordan man skal beskytte helsepersonell, og hvordan man tester pasienter som kan være smittet.

Bildet viser noe av utstyret for testing av koronavirus som ble sendt fra Israel til PA. (Foto: COGAT)

I tillegg har COGAT gitt den palestinske befolkningen digital tilgang til COGATs arabisk-språklige nettside og sosiale medier, og til det israelske helsedepartementets informasjon, blant annet om hva man bør gjøre for å unngå å bli smittet, og hva man skal gjøre dersom det skjer.

Den arabisk-språklige informasjonen er tilgjengelig for hele den palestinske befolkningen, både på Vestbredden og Gazastripen.

COGAT melder også at de kommer til å fortsette med å ha et tett samarbeid på de palestinske selvstyremyndighetene for å dempe spredningen av koronaviruset. Det vil de gjøre sammen med flere andre israelske organisasjoner, særlig helsedepartementet og den medisinske hjelpe- og ambulansetjenesten Magen David Adom.

Helsekoordinator Dalia Bassa i COGAT sier følgende: «Bakterier og virus stanser ikke ved grensen, og spredningen av det farlige viruset i Judea og Samaria kan også true helsen til israelske statsborgere. COGAT og helsedepartementet vil fortsette med å hjelpe de palestinske myndighetene med å dempe spredningen av viruset, både av israelsk interesse og av humanitære årsaker. Vi kommer til å utvide opplæringen av palestinsk personell så mye som mulig, og vi skal overføre medisinsk utstyr til det palestinske helsevesenet.»

Dalia Bassa (t.h) fra COGAT sammen med en palestinsk kvinne. (Foto: COGAT)

Ifølge nettsiden til The Algemeiner vedtok palestinske selvstyremyndigheter torsdag 5. mars å erklære krisetilstand i 30 dager etter at sju hotellansatte testet positiv for sykdommen COVID-19 i Betlehem. Gatene i byen var omtrent folketomme på fredag, mens palestinsk politi med masker patruljerte i gatene.

På andre deler av Vestbredden ble kontrollposter opprettet og bemannet av palestinske sikkerhetsfolk. Noen utlendinger ble avvist, skriver Algemeiner.

Tirsdag 10. mars meldte COGAT på Facebook at de hadde koordinert overleveringen av 20 tonn med kjemikalier, inkludert klorin og hydrogenperoksid, fra Israel til palestinske mottakere. Kjemikaliene vil bli brukt til desinfisering, blant annet for å rengjøre flater i lukkede områder, inkludert kirker og moskeer.

20 tonn kjemikalier ble transportert fra Israel til palestinere tirsdag 10. mars. (Foto: COGAT)

Relaterte saker:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart