52 palestinere har saksøkt PA for torturen de ble utsatt for i fengsel. (Illustrasjonsfoto: Hossam el-Hamalawy/Flickr)

Bruker palestinske skattepenger på erstatning til palestinske torturofre

Palestinere utsatt for tortur av palestinske myndigheter får erstatning.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel har konfiskert over sju millioner kroner av skattepengene de samler inn for palestinske myndigheter (PA), på vegne av tre palestinere som ble utsatt for tortur etter at PA anklaget dem for å samarbeide med Israel.

De tre mottakerne er en del av en gruppe på 52 palestinere som tidligere har saksøkt palestinske myndigheter, etter at PA arresterte dem på anklager om at de var «israelske kollaboratører». Alle sammen ble utsatt for tortur.

Saksøkerne vant mot PA i tingretten i Jerusalem, men dommen ble anket. I november 2018 ble anken avvist av israelsk høyesterett, som avgjorde at PA måtte kompensere hver av saksøkerne rundt 1300 kroner for hver dag de satt i fangenskap. I tillegg skulle de få erstatning for volden og torturen som de ble utsatt for i palestinsk fangenskap, skriver avisen Israel Hayom.

PA nektet imidlertid å betale ut erstatningen som domstolen hadde besluttet. Det gjorde at Israel frøs PAs verdier i et forsøk på å presse dem til å betale ut erstatningen på til sammen 40 millioner kroner til de 52 torturofrene.

Det er første gang Israel går så langt som å konfiskere skattepenger for å håndheve en domsavgjørelse. En av saksøkerne får utbetalt 1,6 millioner kroner, den andre 2,6 millioner kroner og den tredje 2,8 millioner kroner.

Advokatene Arie Arbus og Barak Kedem, som representerte de 52 palestinerne som saksøkte PA, er fornøyd med at klientene nå får penger.

– Vi gratulerer staten med å fryse PAs midler og levere dem til våre klienter. Dette er begynnelsen på en historisk oppreisning for grusomme handlinger utført av palestinske myndigheter, og vi håper at retten snart vil beslutte flere millioner til i kompensasjon for andre skader, sier de i en uttalelse.

På Gazastripen blir palestinere mistenkt for samarbeid med Israel henrettet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart