NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Hvis palestinere kaller deg forræder? - Halas (jeg har fått nok), jeg velger Israel - jeg er redd for Abbas, sier palestineren med barnet på armen til israelsk journalist. (Skjermdump fra videoklipp, Kanal 13)
Hvis palestinere kaller deg forræder? - Halas (jeg har fått nok), jeg velger Israel - jeg er redd for Abbas, sier palestineren med barnet på armen til israelsk journalist. (Skjermdump fra videoklipp, Kanal 13)

Palestinere skal angivelig ha blitt arrestert av PA for å uttrykke støtte til israelsk suverenitet, på israelsk TV

Ifølge en israelsk journalist er minst 6 palestinere blitt arrestert av de palestinske selvstyremyndighetene (PA) for å gi uttrykk for støtte til Israels plan for Vestbredden.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) har arrestert flere personer som i følge flere kilder har uttrykt støtte for israelsk suverenitet i deler av Vestbredden. PA avviser dette, skriver avisen Times of Israel.

I et israelsk TV-program på kanal 13 i begynnelsen av juni, fortalte flere palestinere på Vestbredden at de ønsker å bli israelske statsborgere hvis Israel går videre med planen for Vestbredden. Les MIFF Danmarks artikkel om TV-programmet her.

Palestinernes uttalelser til den israelske journalisten Tzvi Yeheskeli står i skarp kontrast til PAs påstander om at palestinerne står samlet i kampen mot israelsk suverenitet på Vestbredden. Ifølge undersøkelser er de fleste palestinere motstandere av Israels plan for Vestbredden.

Palestinerne som kom med uttalelsene i TV-programmet ble filmet med skjult kamera og deres identitet ble skjult.

“Jeg vil ha et israelsk identitetskort,” sa en palestiner. En annen palestiner sa at han ikke anså “israelerne for å være hans fiende, i motsetning til deres regjering.” En tredje sa at han “velger Israel” og ikke er redd for å si det offentlig.

Tzvi Yehezkeli som lagde TV-programmet er en kjent israelsk journalist. Ifølge Yehezkeli ble minst seks palestinere som var positive til Israels plan for Vestbredden arresterte av PAs sikkerhetstjeneste.

– Jeg er overrasket over at de palestinske myndighetene klarte å finne og arrestere noen av dem, selv om jeg hadde dekket til ansiktene og forvrengt stemmene deres, uttalte Yehezkeli til AFP.

En palestiner som ble kontaktet av AFP fortalte at hans pårørende som hadde kritisert PA i TV-programmet, hadde blitt fengslet i flere uker av det palestinske politiet og skulle stilles for en domstol.

Vedkommende uttalte at han også støtter israelsk suverenitet og tross «frykten» for å bli arrestert tilføyde at han håper Israel vil gi dem israelsk statsborgerskap.

Flere PA-sikkerhetskilder avviste påstandene overfor AFP.

“Vi har ikke arrestert noen i forbindelse med denne saken,” sa talsmann for det palestinske innenriksdepartementet Ghassan Nimr til AFP. Talsmannen for det palestinske politiet Louay Arzeikat har også avvist at palestinere skal ha blitt arresterte som følge av deres uttalelser i programmet.

Ifølge planen var den 1. juli satt som datoen da den israelske regjeringen kunne diskutere planen for Vestbredden. Planen for Vestbredden er en viktig del av den israelsk-palestinske fredsplanen (Donald Trumps fredsplan) som støttes av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Trumps fredsplan legger opp til israelsk suverenitet over de jødiske bosetningene og Jordandalen på Vestbredden – et territorium som Israel har kontrollert siden Seksdagskrigen i 1967. Les MIFFs artikler om annektering her.

Ifølge Netanyahu vil det ikke bli gitt israelsk statsborgerskap til palestinere, hvilket antyder at det kan bli snakk om å opprette PA-kontrollerte enklaver i Jordan-dalen i de palestinske byer som vil komme inn under full israelsk kontroll.

Palestinske ledere har advart om at israelsk suverenitet over deler av Vestbredden vil knuse ethvert håp om varig fred og en tostatsløsning og vil utløse en ny intifada. Les denne artikkelen fra MIFF Danmark om hvorfor Natasha Hausdorff mener at israelsk suverenitet ikke er en hindring for en to-statløsning. Sitat:

Det kan ikke understrekes tydelig nok at , i motsetning til mye av retorikken, så vil Israels plan for område C ikke skade fremtidige forhandlinger. I forslaget om tostatsløsning forestilte man seg at suverent israelsk territorium skulle gis i landbytte. Det seneste forslaget er Trump-planen, hvor det fremkommer at betydelige deler av Israels suverene områder i Negev skulle utveksles på denne måten. Israel har forhandlet om landområder hvor dets lover gjelder fullt ut og viser med tydelighet at de ønsker å gå videre med dette. Det har vært partenes og det internasjonale samfunnets urokkelige holdning at en fredsavtale kun er mulig gjennom direkte forhandler mellom partene. Hvis det bare er en ørlite sjanse for at Israels plan kan tvinge den palestinske ledelsen til forhandlingsbordet, så fortjener den full støtte fra det internasjonale samfunnet.

Natasha Hausdorff
UK Lawyers for Israel

Omtrent 88% av palestinerne er motstandere av Trump-planen, ifølge en meningsmåling gjennomført av The Palestinian Center for Policy and Survey Research i juni. 52% av de spurte ga uttrykk for at de støtter en væpnet kamp mot Israel.

De siste ukene har det vært demonstrasjoner mot israelsk suverenitet og Trumps plan på Vestbredden.
Ifølge Yehezkeli som har vært korrespondent i de palestinske områdene i 25 år er det tydelig at det også er mange palestinere som ikke deler deres lederes sterke uvilje mot planen.

Noen av palestinerne Yehezkeli snakket med har sagt at «vi er likegyldige om israelsk suverenitet» og at «de palestinske myndihetene har feilet og er korrupte». Ifølge Yehezkeli er han irritert over ikke at kommentarene ikke kom med TV-programmet.

Yehezkeli understreker at familiene til de intervjuede har i etterkant fortalt ham om arrestasjonene og at han føler seg «ansvarlig» for det.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart