Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas innrømmer at en flåtekommandør har spionert for Israel i flere år

Det koster ca. 3 millioner dollar å bygge én terrortunnel. I stedet kunne man f.eks. ha bygd 86 boliger, 7 moskéer, 6 skoler eller 19 legeklinikker.
Det koster ca. 3 millioner dollar å bygge én terrortunnel. I stedet kunne man f.eks. ha bygd 86 boliger, 7 moskéer, 6 skoler eller 19 legeklinikker.
Etter å ha kalt nyheten "fake news" innrømmer nå terrororganisasjonen at en flåtekommandør har flyktet til Israel etter å ha videreformidlet opplysninger til landet i årevis.

Etter å ha kalt nyheten «fake news» innrømmer nå terrororganisasjonen at en flåtekommandør har flyktet til Israel etter å ha videreformidlet opplysninger til landet i årevis. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Abu Mohammed, en av Hamas’ militære talsmenn, sier til The Media Line at det er snakk om en junioroffiser i terrororganisasjonens flåteenhet.

Ifølge det saudiarabiske mediet Al Arabiya flyktet kommandøren og hans bror med en bærbar PC og overvåkningsutstyr under en 72-timers operasjon, ledet av Israels etterretningstjeneste Mossad.

Hamas kalte rapporten “fake news” til fordel for Israel og kritiserte nyhetsmediet.

– Målet [med rapporten] er å skade det palestinske folket og [skade] deres tillit til motstands- og frihetsprosjektet. Al Arabiya fremmer rykter som tjener okkupasjonen, ved å destabilisere hjemmefronten i Gaza, sier Hamas’ talsmann Hazem Qassem.

Hamas har sitt utgangspunkt i det muslimske brorskapet, som Saudi-Arabia har forsøkt å slå ned på. Saudi-Arabia har kommet noe tettere på Israel de siste årene, men det er ingen offisiell forbindelse mellom landene.

Et medlem av Hamas’ politiske fløy sa i et intervju til den libanesiske TV-kanalen Al Mayadeen, at Hamas har arrestert flere “samarbeidspartnere med okkupasjonen” og at hverken de eller den “flyktede” hadde lederstillinger.

Talsmannen for Hamas’ militære fløy Abu Mohammad, sier til The Media Line at flere embedsmenn i terrororganisasjonens interne sikkerhetstjeneste også er anklaget for spionasje til fordel for Israel.

Ifølge Alaa Al-Rimawi som har base i Ramallah og er ekspert i intern Hamas-politikk, arbeider Hamas og Israel konstant med å “trenge inn” i hverandres forsvar.

– Hamas har hacket seg inn i israelske soldaters smartmobiler. Okkupasjonen [Israel] klarte å trenge inn i Hamas og det er ikke en hemmelighet, sier Al Rimawi.

Hamas som kontrollerer Gazastripen er stolt over at de klarer å rekruttere talentfulle personer til deres militære- og andre fløyer og gir dem intensiv trening. Terrororganisasjonen er meget hemmelighetsfull og deres høytstående embedsmenn opptrer sjelden offentlig.

Gonen Ben-Yitzhak som er tidligere operativ i Israels interne sikkerhetstjeneste Shin Bet, sier til Media Line at ​​Hamas-kommandørens flukt til Israel ikke bør feires. ”Når en kilde oppdages er det ikke en seier,” sier han.

”Etterretningspersonen er handleren,” forklarer Ben Yitzhak, ”og [som en tidligere etterretningsperson] ønsker jeg at min kilde skal forbli i sin posisjon uten å bli oppdaget eller få behov for å flykte. Du mister en kilde og du vet aldri om… du vil være i stand til å rekruttere en kilde som er like god.”

Siden Hamas tok kontrollen over Gazastripen fra de palestinske selvstyremyndighetene (PA) og deres dominerende Fatah-bevegelse, har Israel hatt langt større utfordringer med å rekruttere kilder på Gazastripen, ifølge Ben-Yitzhak.

”Det ser ut til at Israel taper etterretningskrigen mot Hamas,” tilføyer Ben-Yitzhak. Han peker på Hamas’ kidnapping av den israelske soldaten Gilad Schalit i 2006.

– I fem år visste Israel ikke noe om hvor han var og evnet ikke å nå frem til ham. Vi var nødt til å betale prisen og løslate [palestinske] fanger for å få ham hjem, sier Ben-Yitzhak.

En av Israels suksesser i etterretningskrigen mot Hamas, var rekrutteringen Hamas-leder Hassan Yousefs sønn Mosaeb, hvis kodenavn var den grønne prinsen. Mosaeb arbeidet undercover for Shin Bet i 10 år.

Ben-Yitzhak påpeker at den grønne prinsen riktig nok ikke var medlem i Hamas, men han var tett på sin far og leverte pålitelig etterretningsinformasjon.

Ben-Yitzhak tilføyer at den seneste Hamas-avhopperens rang er irrelevant, fordi han har forsynt Israel med viktig informasjon, men understreker samtidig at Hamas’ flåtekommando ikke har oppnådd mye på tross av deres elitestatus.

”Vi kan se at Hamas ikke har hatt særlig suksess med å ramme Israel via sjøveien,” sier han.

Hamas’ innenriksdepartement har nå utstedt strenge ordre om at journalister, politikere, ledere av terrorgrupper, produksjons- og medietjenester på Gazastripen ikke får komme med uttalelser til Al Arabiya.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Greeenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart