Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Imam forteller hvordan en palestinsk kvinne gjorde helomvending

Imam Tawhidi. (Foto: Facebook)
Imam Tawhidi gjenforteller en samtale med en palestinsk kvinne.

Imam Tawhidi er en australsk imam som har «viet sitt liv til å bekjempe islamsk ekstremisme». Mandag 17. august publiserte han følgende oppdatering på sin Facebook-side. Innlegget er oversatt av MIFF.

«I morges gikk jeg til et universitetsbibliotek for å returnere noen bøker. Jeg satte meg ned en stund for å avslutte noe arbeid på mobilen min. En muslimsk kvinne kom bort til meg og spurte om hjelp til å forstå et dokument. Hun kom til meg fordi hun ikke snakket flytende engelsk, og gjettet, på grunn av mitt utseende, at jeg ville forstå språket hennes. Dette skjer ofte med innvandrere. De blir oppdaget av andre innvandrere av lignende bakgrunn som tror du kan gi dem hjelp med noe på postkontoret eller andre steder. Det er virkelig en flott ting.

Så hjalp jeg altså denne damen, som tydeligvis ikke hadde noen ide om hvem jeg er. Hun fortalte meg at hun kom helt fra Palestina for å studere og at hun hadde fått stipend. Det første hun sa var at hun skulle ønske at hun kunne bli her [i Australia], fordi hun var så forferdet over regjeringen sin på Vestbredden. Jeg snakket med henne en stund, før jeg spurte henne hva hun tenkte om Israel.

«De mest urene mennesker,» svarte hun.

«Og hva med palestinske myndigheter?»

«Enda mer urene,» svarte hun.

Hun brukte de neste ti minuttene på å klage på hvordan palestinske myndigheter misbruker menneskerettigheter, kvinner og barn. PA kuttet også hennes families velferdsgoder etter de hørte at deres datter studerte i utlandet. PA krever at hun finansierer sin familie med studentstipendet.

Etter at jeg hadde lyttet til hennes tragiske opplevelser under palestinsk styre, fortalte jeg henne at jeg er glad for at De forente arabiske emirater har inngått en fredsavtale med Israel.

Nå ble hun stille. Hun forstod at jeg ikke tenkte som henne. Da begynte hun å snakke om «utfordringer» i de palestinske områdene, og hvordan korrupsjonen i de palestinske myndighetene i virkeligheten var et resultat av israelsk undertrykkelse. Hun snakket nå [rosende] om at palestinske ledere har sikret et sterkt grep om de muslimske hellige stedene og hvordan den palestinske saken har fortsatt å leve til tross for at lederne ikke har vært fullkomne, og at ingen er fullkomne osv.

«Da du trodde jeg var som deg fordi jeg hjalp deg, åpnet du opp om all lidelsen som palestinske myndigheter har påført deg,» sa jeg. «De forsøker til og med å stjele ditt studiestipend (som det kan være illegalt å sende til Palestina). Men da du forstod at jeg ikke tenkte som deg, da hadde Palestina som et mirakel, i løpet av 20 sekunder, blitt paradis og de palestinske myndighetene blitt en ordentlig gruppe som bare er misforstått – og all deres korrupsjon er Israel skyld i.»

«Og hva mener du?» sa hun.

«Dette er nettopp hvorfor den muslimske verden ikke ønsker å ha noe med palestinernes ‘sak’ å gjøre lenger. Å ha med palestinske myndigheter å gjøre er som å spise gris, vi rører det bare dersom det ikke er noen annen mulighet til overlevelse.»

Hun svarte: «Hvor har du lært å snakke slik? Folk her snakker ikke slik. Er det normalt å snakke slik?»

Jeg svarte: «Hør, vi er i et bibliotek. Jeg kan finne bøker som du kan lese om dette emnet, men du har opplevd realitetene på kroppen og vet sannheten, likevel lever du en løgn. Du snakket nettopp sannheten, men så forsøkte du å skjule den.»

Jeg hjalp henne ferdig med å lese dokumentet og unnskyldte meg. Hun ga meg sin kontaktinformasjon og spurte etter min. «Jeg ønsker å snakke mer med deg,» sa hun.

Jeg svarte nei. «Du kan ikke få min kontaktinformasjon. For du kjenner allerede sannheten. Du ga meg nettopp et foredrag som var fullkomment frem til du bestemte deg for å skifte farge.»

Da kom en annen arabisk (?) student og dro henne bort. «Kom med meg. La ham være, han er en ‘mutasahyin’ [person som gjør seg selv til sionist]»,» sa hun.

Fordi den andre studenten dro henne bort fra stedet, kom sikkerhetsvakten for å spørre meg hva som skjedde. Jeg forklarte at den første studenten hadde sosiale problemer og den andre hadde mentale problemer.

(Jeg håper de leser denne oppdateringen, spesielt den andre kvinnen.)

I løpet av de første 29 timene har innlegget fått 6.600 reaksjoner, over 400 kommentarer og nesten 900 delinger.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart