Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinernes dobbeltkommunikasjon

PA-president Mahmoud Abbas. (Skjermdump av video fra Youtube/Memri.org)
Palestinerne har lenge sluppet unna med motstridende løgner, skriver professor Hillel Frisch.

Dobbeltkommunikasjon er motstridende budskap fra én og samme instans eller person. Professor Hillel Frisch (Bar-Ilan University/ Begin-Sadat-senteret for strategiske studier) gir noen slike eksempler fra palestinske ledere:

1. Palestinske myndigheter og BDS-bevegelsen anklager jevnlig Israel for etnisk rensning. På samme tid, på arabisk, skryter de av hvordan høye palestinske fødselstall skal beseire Israel på lang sikt. Begge deler er fjernt fra virkeligheten. Palestinerne har en høy befolkningsvekst, noe som avslører løgnen om etnisk rensning, men fødselsraten er raskt fallende som i resten av den arabiske verden. (Områder med reell befolkningsreduksjon finner man for eksempel på Balkan, inkludert i muslimske områder av Bosnia og Kosovo, fordi EU oppmuntrer ungdom til å innvandre til Tyskland og Skandinavia.)

2. Palestinerne anklager Israel for å okkupere Gaza-stripen, selv om Israel forlot området helt i 2005. Til tross for anklagene om okkupasjon, har Hamas, Islamsk Jihad og deres terrorstyrker årlige feiringer av «frigjøringen» av Gaza. I palestinernes dobbeltkommunikasjon kan Gaza på samme tid være både okkupert og frigjort.

3. Både palestinske myndigheter og Hamas roser seg av toleransen innenfor islam. Mens de anklager Israel for å behandle muslimene dårlig på Tempelplassen, roser de seg samtidig av at hundretusener av muslimer har kommet for å «beskytte det hellige stedet» de siste årene. Men dersom Israel er så intolerante og tøffe mot muslimske tilbedere, hvordan har disse hundretusener av muslimer klart å samle seg i området? Mens de utgir seg for å være tolerante, ser palestinske ledere besøk av jøder på Tempelplassen som en krenkelse. Jøder som besøker Patriarkenes grav i Hebron blir ofte omtalt som «forurensning».

4. Israel blir anklaget for å beleire Gaza og ødelegge områdets økonomi og levekår. På samme tid truer Hamas med raketter dersom ikke Israel utvider kapasiteten for strømleveringer, fordi området har økende energibehov. Dersom Israel forsøker å gjøre Gaza fattigere, hvorfor er det da så mye krav på energi? Og dersom Hamas har frigjort Gaza fra Israels åk, hvorfor ønsker de å gjøre seg avhengige av en stat (for å kontrollere koronavirus, få sykehusbehandling osv) som de ønsker å ødelegge og truer med terror dersom landet avviser slik avhengighet?

5. Palestinske myndigheter ble etablert i 1994 som et resultat av forhandlinger mellom PLO og Israel. Nå kjemper palestinske myndigheter imot at arabiske stater forhandler med den samme staten Israel. Hamas ønsker at arabiske land skal være i evig krig med Israel, men på samme tid går også de periodevis i forhandlinger med Israel for å sikre seg fordeler.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart