Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil ha boikott av Israel – får selv behandling på israelsk sykehus

Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: US Islamic World Forum)
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: US Islamic World Forum)

Den høytstående palestinske politikeren Saeb Erekat er lagt inn på sykehus i Israel for behandling, etter komplikasjoner som følge av koronasmitte. Palestinernes sjefsforhandler er lagt på respirator. Tilstanden er kritisk.

–  Erekat hadde en rolig natt, men i morges ble hans tilstand forverret og er nå definert som kritisk. På grunn av åndedrettsnød ble han intubert og bedøvet, opplyser det israelske sykehuset Hadassah Ein Kerem.

Erekat, en av de nærmeste rådgiverne til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, er utsatt på grunn av en tidligere lungetransplantasjon. Han ble lagt inn på sykehus i Jerusalem søndag, etter at de palestinske selvstyremyndighetene ba Israel om å gi ham øyeblikkelig medisinsk hjelp. Legene ved det israelske sykehuset sier at behandlingen er komplisert.

–  Hadassah, med sine beste leger, er i kontakt med internasjonale fagpersoner angående en så kompleks pasientpleie, opplyser sykehuset.

Erekat, en av arkitektene bak Oslo-avtalen, hadde i starten bare milde symptomer etter å ha fått påvist korona, men tilstanden forverret seg. Til slutt ble tilstanden så alvorlig at palestinerne måtte be Israel om hjelp.

Tidligere i år påstod Erekat at Israel spredte koronaviruset med vilje for å drepe palestinere, ifølge organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW). Erekat, som nå får livreddende behandling på israelsk sykehus, har tidligere kritisert europeiske land for å ikke støtte en boikott av Israel. I sosiale medier har flere påpekt at det er langt mellom liv og lære:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart