Hanukka
Hanukka-stake. (Illustrasjonsfoto: Alexander Becker, flickr)

Abbas-rådgiver: – Hanukka-stake på toppen av jødenes nest helligste sted er «krigsforbrytelse»

Patriarkenes grav i Hebron er det nest helligste stedet for jødene. I forbindelse med den pågående Hanukka-feiringen er det plassert en Hanukka-stake på taket av Patriarkenes grav.

Dette har fått PAs øverste shariadommer Mahmoud Al-Habbash til å reagere.

«[Al-Habbash] beskriver dette som en ekstra «krigsforbrytelse» som okkupasjonsregimet utfører, og det er et direkte angrep mot våre hellige steder og moskeer», skriver PAs offisielle nyhetsbyrå Wafa 18. november. Al-Habbash er også rådgiver i religiøse saker for PA-president Mahmoud Abbas.

– Okkupantstaten bruker hver mulighet, og spesielt de såkalte «jødiske helligdager», for å begå kriminalitet og planer som vanærer våre islamske hellige steder i Hebron, skriver Al-Habbash i en pressemelding, ifølge Wafa. «Han understreker at Ibrahimi-moskéen er et rent islamsk sted, som ikke-muslimer ikke har noen rett til…»

Palestinske myndigheter har også nylig protestert mot Israels planer om å installere en heis ved Patriarkenes grav, for å gjøre stedet lettere tilgjengelige for bevegelseshemmede.

– Det er ironisk at palestinske myndigheter avviser jødisk tilknytning til Patriarkenes grav, når muslimens grunn for å regne stedet som hellig hviler helt og holdent på jødisk tradisjon, kommenterer Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i Palestinian Media Watch.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart