Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Helsepersonell og militæret på stedet hvor en palestinsk terrorist forsøkte å knivstikke en kvinnelig israelsk soldat. (Foto: United Hatzalah)

Med fake news gjør PA terrorister til offeret

Fremstiller palestinske terrorister som «martyrer» og uskyldige ofre.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

27. januar forsøkte en 17 år gammel palestinsk terrorist å knivstikke en kvinnelig israelske soldat ved et travelt veikryss på Vestbredden. Soldaten brukte våpenet til å skyve knivterroristen unna seg, før en annen soldat kom til stedet og skjøt og drepte angriperen.

Til alt hell kom den israelske soldaten fra angrepet uten fysiske skader.

Allerede dagen etter terrorangrepet hadde palestinske selvstyremyndigheter (PA) snudd historien på hodet. I en artikkel i PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida var angriperen nå blitt offeret, skriver Palestinian Media Watch.

De israelske okkupasjonsstyrkene henrettet en ung person ved et veikryss nær landsbyen Hares, vest fo Salfit. Unge Atallah Muhammad Rayyan, 17 år, fra Qarawat Bani Hassan døde som en martyr etter å ha blitt å ha blitt skutt av okkupantens soldater mens han var ved veikrysset nær landsbyen Hares.

PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida, 27. januar 2021.

Ikke én gang i artikkelen nevner PA at «martyren» faktisk var en terrorist som forsøkte å drepe noen. Dette ble heller ikke nevnt i andre artikler om hendelsen som det ble skrevet om i den offisielle avisen til PA.

PMW har avslørt flere andre eksempler på fake news fra PA. Da en israelsk soldat forsøkte å beskytte palestinske journalister og instruerte dem til å flytte på seg for å unngå å bli truffet av møtende trafikk, feilaktig oversatte PA soldatens ord til en rasistisk kommentar. I oversettelsen ble det fremstilt som om de måtte flytte på seg fordi veien ikke var for palestinere:

PA har det som en regel at de presenterer drepte terrorister som uskyldige «martyrer» og kommer med falske påstander om at Israel «henrettet dem i kaldt blod». Men PA er ikke alene om å ignorere de reelle omstendighetene.

Den palestinske grenen av Defense of the Children International (DCI-P) ignorer også helt det faktum at den drepte terroristen ble skutt i selvforsvar.

På Twitter skriver de at «israelske styrker skjøt og drepte det første palestinske barnet i 2021». Slik blir terrorangrepet også fremstilt av flere andre anti-israelske krefter og organisasjoner.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart