Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En mobil vaksinestasjon i Israel, hvor folk får tilbudet om vaksinering der de er. (Foto: Magen David Adom)

Israel vil vaksinere 120.000 palestinske arbeidere

Tilbudet vil bli gitt til alle med arbeidstillatelse.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Helsedepartementet i Israel opplyser om at de vil tilby koronavaksine til alle palestinere som har arbeidstillatelse i Israel. Det dreier seg om rundt 120.000 palestinere. Israel vil bruke sitt lager av Moderna-vaksinen.

Tidligere har den israelske nasjonale redningstjenesten Magen David Adom hatt et begrenset tilbud om vaksinering til palestinere med arbeidstillatelse i Israel, men nå vil tilbudet bli gitt til alle dem med gyldig arbeidstillatelse.

I henhold til vilkårene i Oslo-avtalen er det palestinske selvstyremyndigheter (PA) som har ansvaret for helsevesenet til sin egen befolkning. De har også gjentatte ganger påpekt at de ønsker å organisere vaksineringen selv. Men Israel ønsker å bidra, blant annet med å gi 5000 vaksinedoser til palestinsk helsepersonell.

Mens Israel har gitt den første dosen til over 4,2 millioner innbyggere, og fullvaksinert nesten 2,9 millioner av dem, har palestinske myndigheter så vidt kommet i gang med sitt vaksinasjonsprogram. Nylig fikk palestinerne sine første 10.000 doser av den russiske sputnik-vaksinen. Det er ventet 50.000 nye vaksinedoser fra ulike leverandører i løpet av kort tid.

1000 av de første vaksinedosene endte opp på Gazastripen. Men langt flere er på vei. Den palestinske politikeren Mohammed Dahlan, som er en rival til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, sier De forente arabiske Emirater har donert 20.000 doser av den russiske vaksinen til Gazastripen. Forsendingen skal allerede være på vei til enklaven. Dahlan har bodd i Emiratene siden han ble sendt i eksil i 2011 av palestinske myndigheter.

Her ankommer de første 10.000 dosene av den russiske sputnik-vaksinen palestinske myndigheter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart