Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

Palestinske myndigheter ga minst 1,3 milliarder kroner i belønning til terrorister

Det skalerte belønningssystemet for palestinske terrorister fortsatte med full styrke i 2020.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En ung palestiner kan velge ulike karriereveier. Han kan utdanne seg for eksempel til å bli politi eller lærer. Eller han kan velge å gå til voldelig angrep på israelere. Dersom terroristen blir arrestert og sitter i israelsk fengsel, vil han etter relativt få år få flere ganger høyere månedslønn enn det han kunne drømme om som lærer eller politi. Også etter at terroristen blir løslatt, vil de månedlige belønningene fortsette å strømme inn på konto.

At det er slik belønningssystemet fungerer, har norske myndigheter kjent til i årevis. Likevel fortsetter Norge å gi flere hundre millioner kroner årlig i generell budsjettstøtte til palestinske myndigheter. Det er en stor skam.

I 2020 forsøkte palestinske myndigheter å skjule sine belønninger til terrorister, ved å la overføringene gå via PLO. En rapport fra Palestinian Media Watch publisert 22. februar forklarer dette i detalj, men her er kortversjonen.

Grafen viser at departementet for fangesaker var en egen budsjettpost i 2018 og 2019. Men i 2020 ble midlene til belønningssystemet for terrorister skjult av palestinske myndigheter ved tilsvarende økte overføringer til PLO (slik PA også gjorde i 2015-2017). Palestinian Media Watch konkluderer derfor med at de totale overføringer til dømte terrorister (både fengslede og frigjorte) var til sammen minst 1,3 milliarder kroner (512 millioner shekel).

– Dersom det internasjonale samfunnet skal fortsette å gi PA bistand, kan ikke bistandsgiverne tillate at PA skjuler en så stor del av sitt budsjett under en budsjettpost «PLO-institusjoner». Det gir ikke innsyn i hvordan pengene blir brukt, sier Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch.

MIFF har tidligere meldt at palestinske myndigheter utbetaler millionbeløp til «PLO-institusjoner» som EU definerer som terrororganisasjoner. Norges bistand går ikke bare til å belønne terrorister som er stolte over drap på jødiske kvinner og barn, den går også til å finansiere terrorgrupper som planlegger nye slike angrep.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart