Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinerne er mer lykkelige enn jordanerne og egypterne

Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.
Israel klatrer tre plasser opp på listen over mest lykkelige land. Til tross for alle påstander om israelske forbrytelser mot palestinerne, scorer de høyere enn Egypt og Jordan på FNs lykkeindeks.

World Happiness Report utgis med støtte blant annet av av FNs initiativ for bærekraftige utviklingsløsninger. Ifølge rapporten er landene øverst på listen de som best «støtter trivsel, inkludert inntekt, sunn livsstil, sosial støtte, frihet, tillit og generøsitet».

På den siste rangeringen som kom nylig klatrer Israel fra 14. plass til 11. plass på listen. Israel ligger like bak Østerrike og like foran Australia. Finland og Island troner på topp, med Sverige på 6. plass og Norge på 8. plass.

Palestinerne plasserer seg på 125. plass på listen basert på tall fra 2018-2020. Dette kunne kanskje blitt brukt av noen som et middel til å fordømme Israel: «Stakkars palestinerne, de har så lite happiness på grunn av israelsk mur, okkupasjon, bosetninger, apartheid, diskriminering, kontrollposter, rasisme og så videre.»

Men når du ser hvem som ligger på 127. plass og 132. plass forsvinner dette argumentet. Palestinerne rangerer høyere for lykke enn de arabiske og muslimske nabosamfunnene i Jordan og Egypt. Libanon kommer på 123. plass. Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.

Araberne i området som har det aller best, er araberne som er statsborgere i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart