Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.

Palestinerne er mer lykkelige enn jordanerne og egypterne

Israel klatrer tre plasser opp på listen over mest lykkelige land. Til tross for alle påstander om israelske forbrytelser mot palestinerne, scorer de høyere enn Egypt og Jordan på FNs lykkeindeks.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

World Happiness Report utgis med støtte blant annet av av FNs initiativ for bærekraftige utviklingsløsninger. Ifølge rapporten er landene øverst på listen de som best «støtter trivsel, inkludert inntekt, sunn livsstil, sosial støtte, frihet, tillit og generøsitet».

På den siste rangeringen som kom nylig klatrer Israel fra 14. plass til 11. plass på listen. Israel ligger like bak Østerrike og like foran Australia. Finland og Island troner på topp, med Sverige på 6. plass og Norge på 8. plass.

Palestinerne plasserer seg på 125. plass på listen basert på tall fra 2018-2020. Dette kunne kanskje blitt brukt av noen som et middel til å fordømme Israel: «Stakkars palestinerne, de har så lite happiness på grunn av israelsk mur, okkupasjon, bosetninger, apartheid, diskriminering, kontrollposter, rasisme og så videre.»

Men når du ser hvem som ligger på 127. plass og 132. plass forsvinner dette argumentet. Palestinerne rangerer høyere for lykke enn de arabiske og muslimske nabosamfunnene i Jordan og Egypt. Libanon kommer på 123. plass. Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.

Araberne i området som har det aller best, er araberne som er statsborgere i Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart