Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kritiserte palestinske myndigheter i sosiale medier – døde under arrest

En kjent kritiker av palestinske myndigheter døde da han ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker. Her er en av medlemmene i sikkerhetsstyrkene fotografert i sivilt på Vestbredden 10. juni 2021. (Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90)
Palestinske myndigheter slår hardere ned på opposisjonelle og kritikere.

Den kjente palestinske aktivisten Nizar Banat døde da sikkerhetsstyrkene til de palestinske selvstyremyndighetene (PA) ankom huset hans for å arrestere ham tidlig torsdag morgen, skriver avisen Jerusalem Post.

Hendelsen skjer i en tid hvor PA har økt bruken av sikkerhetsstyrker mot politiske opposisjonelle og kritikere i sosiale medier på Vestbredden.

– Banats helsetilstand forverret seg da sikkerhetsstyrkene skulle arrestere ham, sier PA-guvernøren i Hebron, Jibreen al-Bakri, i en uttalelse.

– Under arrestasjonen forverret Banats helse seg og han ble øyeblikkelig overført til sykehuset i Hebron, hvor han ble erklært død, sier al-Bakri.

En tjenestemann for de palestinske sikkerhetsstyrkene sier en etterforskning er iverksatt for å fastslå dødsårsaken. Han ønsker ikke å kommentere påstander om at Banat ble banket opp av de palestinske sikkerhetsstyrkene.

OPPDATERT: Obduksjonen av den avdøde viste at han ikke døde av naturlige årsaker.

Banat var kjent for sin skarpe kritikk av det palestinske lederskapet og hadde flere ganger blitt arrestert av de palestinske sikkerhetsstyrkene. Han hadde nylig oppfordret EU til å stanse den økonomiske støtten til PA og bedt om en etterforskning i hvordan PA «sløser med europeiske skattebetaleres penger».

PA-kritikeren var en kandidat til det politiske «Frihets- og verdighetspartiet» ved det palestinske valget, som etter planen skulle bli avholdt 22. mai. Det ble som kjent avlyst av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

På grunn av at valget ble avlyst publiserte Banat og hans parti en uttalelse hvor de oppfordret europeiske land til å stoppe den økonomiske støtten til PA. Høytstående PA- og Fatah-tjenestemenn anklaget Banat for å «krysse en rød linje» ved å oppfordre EU-land til å kutte i støtten.

Kort tid senere skal uidentifiserte menn ha avfyrt skudd utenfor Banats hus i nærheten av Hebron, men ingen mennesker skal ha blitt skadet. Banat hintet senere at de væpnede mennene tilhørte Fatah-partiet til Mahmoud Abbas.

De siste månedene har Banat lagt ut videoer på Facebook hvor han angrep Abbas og høytstående PA- og Fatah-tjenestemenn. Bare for få dager siden publiserte han en video hvor han på det sterkeste fordømte PA-lederskapet fordi de avlyste en avtale med Israel, hvor palestinerne hadde fått tilgang på 1,2 millioner vaksinedoser.

En annen kjent kritiker av de palestinske selvstyremyndighetene, Issa Amro, ble også arrestert av de palestinske sikkerhetsstyrkene denne uken på grunn av kritikk han hadde publisert i sosiale medier.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart