Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Her rekrutteres palestinske barn til neste krig mot Israel

Palestinske terrorgrupper registrerer barn som vil delta på deres sommerleirer i Rafah på Gazastripen den 14. juni 2021. På sommerleirene til Hamas trenes barn opp til å bli en ny generasjon krigere mot Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Tusenvis av barn deltar på palestinske jihad-sommerleirer.

Mens det internasjonale samfunn prøver å finne måter å hjelpe innbyggerne på Gazastripen på etter den siste krigen mellom Israel og Hamas, er lederne på Gaza mer opptatt av hvordan de kan forberede neste generasjon til mer hat og vold, skriver Khaled Abu Toameh i et innlegg i Gatestone Institute.

De to største palestinske terrorgruppene på Gazastripen, Hamas og Palestinsk islamsk jihad (PIJ), lanserte nylig en kampanje for å rekruttere tusenvis av palestinske barn og tenåringer til deres egne sommerleirer.

Men det er ikke snakk om at de skal lære seg å svømme eller spille fotball. Det er heller ikke en form for palestinsk speiderklubb det er snakk om.

Nei, målet med disse sommerleirene er, ifølge Hamas og PIJ, å «antenne jihads flammer blant generasjonen av frigjørere, lære dem opp i islamske verdier og forberede den neste triumferende hæren for frigjøring av Palestina».

Leirene, som drives av de væpnede grenene til Hamas og PIJ, Izaddin al-Qassam Brigades og Al-Quds Brigades, arrangeres under bannerne «Jerusalems sverd» og «Frigjøringens frontsoldater», skriver Toameh, som er en prisvinnende israelsk-arabisk journalist, i innlegget sitt.

«Jerusalems sverd» er navnet Hamas bruker for å beskrive krigshandlingene mot Israel i mai, hvor det ble avfyrt over 4000 raketter fra Gazastripen mot Israel. «Frigjøringens frontsoldater» er et uttrykk brukt av palestinske grupper til å beskrive deres ønske om å «frigjøre hele Palestina», fra Jordanelva til Middelhavet – en eufemisme om å utslette Israel.

Militærleirene til Hamas og PIJ har som mål «å trene unge menn i skyting og militære ferdigheter», ifølge rapporter fra Gazastripen. De skal også øke moralen og forberede dem på neste konfrontasjon med Israel, som de understreker «kan være nær».

120.000 gutter og jenter har deltatt på Hamas´ omstridte sommerskoler i år. (Foto: The Israel Project/Flickr)
Barn og unge får militær opplæring på sommerleirene. Dette er fra et tidligere år. (Foto: The Israel Project/Flickr)

Ahmad al-Ra’i, talsperson for PIJ, sier sommerleirene har som mål å styrke den palestinske saken «i tankene og hjertene til palestinsk ungdom». De skal lære seg å elske jihad og palestinsk motstand, sier han.

Målgruppen for sommerleirene er gutter i alderen 14 til 17 år. Al-Ra’i sier en av grunnene til at de rekrutterer palestinske barn er fordi Israel allerede angriper dem «ved å eksponere dem for vestlig kultur». Tusenvis av unge palestinere har strømmet til for å bli med på leirene, sier PIJ-talsmannen.

Han oppfordrer Israel til å legge merke til sommerleirene, fordi «de vil produsere en ny generasjon som vil frigjøre Palestina».

Registreringen til Hamas sine sommerleirer startet 14. juni og retter seg ikke bare inn mot skolebarn, men også universitetsstudenter og voksne. Det er satt opp lister hvor man kan registrere seg i moskeene på Gaza. Væpnede Hamas-soldater har også møtt opp i moskeene og oppfordret palestinere til å sende sine barn til sommerleirene.

Rekrutteringen av tusenvis av palestinske barn til jihad-sommerleirer pågår samtidig som FN og andre meklere reiser mellom Israel og Gazastripen i et forsøk på å få til en avtale om gjenoppbygging av den Hamas-kontrollerte enklaven.

Lederne for de Iran-støttede terrorgruppene Hamas og Palestinsk islamsk jihad håper at forhandlingene vil føre til gjenopptakelse av internasjonal bistand til Gazastripen, inkludert gjenoppbygging av mange boliger som ble ødelagt i den siste krigen med Israel.

I stedet for å bruke sine egne penger på gjenoppbygging, bruker Hamas og PIJ budsjettene på å trene opp barn til å bli soldater i sin kamp for å utslette Israel. De har nok penger til å drive leirer for å hjernevaske og indoktrinere sine egne barn, men de er ikke villige til å investere penger til å gjenoppbygge det som ble ødelagt i krigen, skriver Toameh.

Her er en video fra en tidligere jihad-sommerleir:

For Hamas og PIJ er ønsket om å utslette Israel tydeligvis sterkere enn ønsket om å beskytte sine egne barn og oppdra dem til å bli leger eller ingeniører. Barna som i sommer får militærtrening vil om ikke lenge dukke opp som maskerte menn i de væpnede grupperingene til Hamas og PIJ.

Det er foruroligende at denne groteske utnyttelsen av barn og rekruttering av dem til krig helt blir ignorert av det internasjonale samfunn, inkludert fra meklerne som nå forhandler med Hamas og PIJ, skriver Toameh.

Ifølge UNICEF, verdens største hjelpeorganisasjon for barn, er rekruttering og bruk av barn til væpnede styrker et alvorlig brudd på barns rettigheter og internasjonal folkerett. Det gjenstår å se om UNICEF eller andre menneskerettighetsorganisasjoner vil reagere på denne utnyttelsen av palestinske barn. Hvis de ikke gjør det vil det bare oppmuntre Hamas og PIJ til å fortsette å rekruttere barn til å bli soldater.

Stillhet fra verdenssamfunnet til denne forferdelige barnemishandlingen vil resultere i en ny generasjon med palestinske jihadister som blir med i krigen mot Israel. Dette lover heller dårlig for alt snakk om en tostatsløsning og behovet for å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne, skriver Toameh avslutningsvis.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart