Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Statsminister Naftali Bennett leder et møte i sikkerhetskabinettet søndag 11. juli 2021. (Foto: Marc Israel Sellem/POOL)

Tilbakeholder 1,6 milliarder kroner av PAs penger på grunn av terrorlønnen

Israel tilbakeholder den samme summen som PA bruker på lønn til terrorister.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske sikkerhetskabinettet stemte søndag for å tilbakeholde nesten 1,6 milliarder kroner fra de palestinske selvstyremyndighetene (PA), den samme summen som PA brukte på å betale palestinske terrorister i fjor.

Ifølge en rapport som ble presentert av forsvarsminister Benny Gantz, og forberedt av forsvarsdepartementet, brukte PA 1,6 milliarder kroner «på indirekte støtte til terror i 2020», skriver Times of Israel.

– I lys av denne rapporten vil disse midlene bli trukket fra de månedlige utbetalingene som Israel overfører til PA, uttaler statsministerens kontor.

Det er ikke første gang sikkerhetskabinettet tilbakeholder skatteinntekter de samler inn for palestinske myndigheter, på grunn av utbetalingene PA gjør til fengslede terrorister eller til familiene til terrorister som dør i angrepet. Også i november vedtok sikkerhetskabinettet til forrige regjering å tilbakeholde rundt 1,6 milliarder kroner på grunn av den palestinske terrorlønnen.

På grunn av at Israel tilbakeholder penger, og på grunn av politisk press fra utsiden, har palestinske tjenestemenn det siste året antydet at de vurderer å endre på den kontroversielle ordningen med å betale ut store lønninger til palestinere som sitter fengslet for terrorisme. Ordningen har lenge hindret palestinske myndigheter i få diplomatiske gjennombrudd i Washington.

Også administrasjonen til USAs president Joe Biden, som tiltrådte i januar, har gjentatte ganger oppfordret palestinerne til å stanse sin politikk om å gi «kompensasjon til enkeltpersoner som er i fengsel på grunn av terrorisme».

Men for bare en måned siden skal PA-president Mahmoud Abbas ha godkjent en utbetaling på rundt 350.000 kroner til familien til Muhannad Halabi, som drepte to israelere i et terrorangrep i Jerusalem i oktober 2015. Halab rakk også å skade flere andre, blant annet skjøt han en 2 år gammel gutt i beinet, før han selv ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker.

De palestinske tenåringene Amjad Mahmad Awad og Hakim Mazen Awad drepte i 2011 en israelsk småbarnsfamilie i sitt eget hjem. Nylig økte palestinske myndigheter den månedlige utbetalingene til terroristene:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart