Tusenvis av mennesker deltok i begravelsen til de fem familiemedlemmene i familien Fogel som ble drept 11. mars 2011. (Foto: Debbie Hill, UPI)

Drepte en hel familie – nå øker belønningen

Palestinske myndigheter øker den månedlige utbetalingene til de brutale terroristene.

Den 11. mars 2011 brøt de palestinske tenåringene Amjad Mahmad Awad (18) og Hakim Mazen Awad (17) seg inn i en bolig i den israelske bosetningen Itamar og drepte Ruth og Udi Fogel og tre av deres barn, Yoav (11 år), Elad (4 år) og Hadas. Sistnevnte var bare tre måneder gammel.

Mens Yoav og Elad ble drept i sengene sine mens de sov, ble foreldrene drept i et basketak med de to inntrengerne. Etter at fire familimedlemmer var drept forlot de to palestinske tenåringene åstedet, men returnerte igjen for å lete etter våpen. Da hørte de den tre måneder gamle babyen grine og valgte å drepe henne også.

Amjad og Hakim ble pågrepet av israelske sikkerhetsstyrker etter over en måned på rømmen. De ble senere dømt til flere ganger livstid i fengsel.

Ruth og Udi Fogel og tre av deres barn, Yoav, Elad og Hadas, ble drept i det brutale massedrapet.

Nå som de to terroristene snart har sonet 10 år i fengsel vil de palestinske selvstyremyndighetene (PA) øke terrorlønnen som de utbetaler til dem med 50 prosent, fra litt over 10.000 kroner i måneden til over 15.000 kroner i måneden, skriver den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch.

Det er lovverket til PA som gjør at de to som drepte Fogel-familien nå får doblet sin terrorlønn. Loven som ble vedtatt i 2004 legger opp til at jo lenger en terrorist sitter fengslet, jo høyere blir lønningen. Utbetalingene stiger gradvis – fram til man har sonet 30 år i fengsel. Da får man utbetalt hele 29.000 kroner i måneden. De som soner lengst er også dem som har stått bak de verste terrorangrepene – de blodigste angrepe blir best betalt.

Siden de to palestinske terroristene ble arrestert for drapet på Fogel-familien har PA utbetalt hver og en av dem over 860.000 kroner i terrorlønn. Nå som de snart har sonet 10 år i fengsel for drapene vil utbetalingene øke. Her er en liste som viser hvordan utbetalingene vil øke frem til de har sonet 30 år:

En måned etter det grusomme angrepet på familien Fogel ble det gjennomført en spørreundersøkelse som viste at en tredjedel av palestinerne støttet angrepet, mens de resterende to tredjedelene var motstandere av det.

Amjad og Hakim er langt fra de eneste barnemorderne som får utbetalt store pengesummer av palestinske myndigheter. Palestinerne som drepte flere barn i kibbutz Metzer i 2002 har fått utbetalt over 3,3 millioner kroner.

Som PMW nylig avslørte brukte PA i 2020, til tross for den pågående koronapandemien, minst 1,3 miliarder kroner i belønning til terrorister.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart