Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Barnemordere har fått utbetalt over 3,3 millioner kroner i belønning

Leder av den PA-finansierte kommisjonen for fangesaker, Qadri Abu Bakr, omtaler terrorister som de beste av palestinere.

10. november var 18-årsdagen for det brutale drapet på fem israelere i kibbutz Metzer. Blant de drepte den 10. november 2002 var Revital Ohayun og hennes to små sønner, fem år gamle Matan og fire år gamle Noam.

Selve angrepet ble utført av den palestinske terroristen Sarhan Sarhan. Sarhan ble sendt for å gjennomføre angrepet av Muhammad Naifeh ‘Abu Rabia’, en terrorist som er medlem av Fatah-partiet til Mahmoud Abbas.

Angrepet i kibbutz Metzer var ikke det første angrepet som Naifeh hadde beordret. Bare elleve dager tidligere, 30. oktober 2002, utførte en annen terrorist, Tarek Abu Safaqa, et lignende angrep i den israelske byen Hirmesh. Også Abu Safaqa ble sendt av Naifeh. Blant de drepte denne dagen var tenåringsjentene Linoy Sarusi og Haddas Turgeman, begge 14 år gamle.

Naifeh ble pågrepet og dømt for sin rolle i disse og andre angrep og fikk 13 påfølgende livstidsstraffer. Abu Safaqa ble drept da han prøvde å flykte fra åstedet etter Hirmesh-angrepet. Sarhan ble drept i en skuddveksling med israelske sikkerhetsstyrker, da de forsøkte å arrestere ham i oktober 2003.

Terroristen som planla drapet på Revital Ohayun og sønnene Matan (5) og Noam (4) har fått utbetalt millioner av kroner.

Siden drapene ble begått har de palestinske selvstyremyndighetene (PA) utbetalt store pengesummer til terroristene som var involvert og til deres familier, skriver den ikke-statlige organisasjonen Palestinian Media Watch.

Som PMW og MIFF har skrevet om i en årrekke, betaler PA blant annet månedlige utbetalinger til fengslede terrorister og til familiene til drepte terrorister. Flere milliarder brukes på terrorlønn hvert år. Utbetalingene til terrorister er nedfelt i PAs lov om fanger og løslatte fanger fra 2004. Den nåværende lønnsskalaen for terrorister ble satt i 2010 av Mahmoud Abbas.

Siden Naifeh ble arrestert i november 2002 har han fått utbetalt hele 2,4 millioner kroner i belønning for å være massemorder. Han får hver eneste måned utbetalt ytterligere 20.000 kroner. Etterhvert som han tilbringer mer tid i fengsel vil også utbetalingene øke, til over 33.000 kroner i måneden. Det er en lønn på høyde hva med ministere i PAs egen regjering tjener.

Jo mer alvorlig terror en palestiner utfører, jo mer penger får han utbetalt. De som sitter lengst fengslet får best betalt.

De månedlige godtgjørelsene til familiene til døde terrorister blir utbetalt av PLOs institutt for martyrer og sårede, som mottar hele sitt budsjett fra PA. Lønnsskalaen til utbetaling til familiene til terrorister ble satt av Abbas i 2013. Som belønning for å drepe jøder har PA betalt familien til «martyrene» Abu Safaqa og Sarhan drøyt 540.000 kroner hver.

I stedet for å fordømme de fengslede og døde terroristene, som drepte uskyldige barn og tenåringer, ser den palestinske ledelsen på dem som deres egne soldater, som «det beste» av det palestinske folket, skriver PMW.

I tillegg til store pengeutbetalinger blir terroristene også hyllet i skolebøker, media og i samfunnet generelt. Leder av den PA-finansierte kommisjonen for fangesaker, Qadri Abu Bakr, sa dette 26. oktober 2020 på PAs offisielle TV:

Martyrene og fangene er de beste av vårt folk.

Ved å referer til de fengslede og døde terroristene som «soldater», mener PA at Israel ikke har noen grunn til å motsette seg disse utbetalingene, fordi PA skylder dem dette som følge av de handlet på ordre fra dem. Det sa PAs visestatsminister og talsmann Nabil Abu Rudeina i et intervju med israelske Kan i april 2019:

Det er umulig å sende en soldat til krig og ikke ta vare på familien hans. Vi snakker om noen som har handlet på våre vegner og mottar ordre fra oss.

Også statsminister Muhammad Shtayyeh har avvist kravet om at PA må slutte å belønne terrorister. Han vil ikke erkjenne at det dreier seg om terror:

Hvis vi gikk med på det ville det fått politiske konsekvenser for våre sønner i fengsel, i den forstand at da vil vi være enige i at de har begått en terrorhandling, og det vil vi ikke være enige i. Hvis vi godtok det ville PA kunne bli utsatt for søksmål i israelske, internasjonale og amerikanske domstoler for finansiering av terror. Vi betaler familiene til martyrene og fangene gjennom bankene, og hvis vi godtar det, så kan Israel eller andre saksøke de palestinske bankene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart