Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Norge/EU: Palestinske myndigheters vold mot menneskerettighetsaktivister er uakseptabel

Det har vært mange demonstrasjoner på Vestbredden mot de palestinske myndighetene den siste tiden. Demonstrantene krever åpenhet rundt etterforskningen av dødsfallet til aktivisten Nizar Banat. Mange demonstranter har blitt arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker. Dette bildet er fra en demonstrasjon i Ramallah 24. juni 2021. (Foto: Flash90)
Usedvanlig krass fordømmelse av de palestinske selvstyremyndighetene.

EU har sendt ut en uttalelse, som EØS-landene Norge, Sveits og Storbritannia også stiller seg bak, hvor de kritiserer de palestinske selvstyremyndighetene (PA) for vold og arrestasjon av meningsmotstandere.

Bakgrunnen for kritikken er at palestinske sikkerhetsstyrker den 21. og 22. august arresterte flere titalls palestinske aktivister i Ramallah. Aktivistene krever åpenhet rundt etterforskingen av dødsfallet til den politiske aktivisten Nizar Banat, som døde under en arrestasjon av palestinske sikkerhetsstyrker den 24. juni. Banat, som åpent kritiserte de palestinske myndighetene, skal ifølge vitner ha blitt banket kraftig opp i forbindelse med arrestasjonen.

Noen av demonstrantene som ble arrestert den 21. og 22. august er senere blitt løslatt igjen, men fortsatt sitter flere av dem i palestinske fengsler.

«Disse hendelsene, i tillegg til rapporter om mishandling, er bekymringsfulle og føyer seg i rekken av rapporter om en økning i tilsynelatende politisk motiverte arrestasjoner fra de palestinske myndighetene de siste månedene. EU og likesinnede land forventer at de palestinske myndighetene følger standardene i de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene de har tilsluttet seg, inkludert ytringsfrihet, organisasjons- og forsamlingsfrihet», skriver EU.

Det er sjeldent det internasjonale samfunnet kommer med så krass kritikk og fordømmelse av de palestinske selvstyremyndighetene.

«Vold mot fredelige menneskerettighetsforkjempere, aktivister og demonstranter er uakseptabelt. EU og likesinnede land oppfordrer palestinske myndigheter til å raskt konkludere i etterforskningen av dødsfallet til Nizar Banat på en måte som gir offentligheten innsyn, og sørge for at de ansvarlige blir hold ansvarlig», konkluderer EU med.

Det er ikke bare menneskerettighetsforkjempere og aktivister som har fått kjenne på volden fra de palestinske sikkerhetsstyrkene. Også palestinske journalister har blitt pågrepet og fått juling. De har bedt FN om beskyttelse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart