Her ankommer 500.000 vaksinedoser de palestinske selvstyremyndighetene. Vaksinene kommer fra USA. (Foto: Wafa)

Palestinerne fikk 500.000 vaksinedoser av USA

Takket nei til 1,2 millioner doser fra Israel tidligere i år.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Rundt en halv million doser koronavaksine av typen Moderna ankom tirsdag 24. august de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden. Vaksinene er gitt av USA gjennom vaksinekoalisjonen COVAX, skriver Times of Israel.

– Vi er glade for å kunne gi 500.000 doser av Moderna-vaksinen til å redde palestinske liv, sier USAs utenriksminister Anthony Blinken i en uttalelse.

300.000 doser skal bli igjen på Vestbredden, mens 200.000 doser skal til Gazastripen, opplyser palestinske helsemyndigheter. Vaksinene ble levert gjennom COVAX-systemet, et program i Verdens helseorganisasjon som jobber med å skaffe vaksiner til lav- og mellominntektsland.

Palestinske myndigheter har slitt med å skaffe nok vaksiner til å immunisere befolkningen og forhindre en kollaps av helsevesenet. Så langt har rundt 729.000 palestinere har fått minst én dose, mens 442.000 er fullvaksinert.

Av disse er over 100.000 palestinere blitt fullvaksinert av Israel.

Selv om palestinerne har slitt med å få tak i vaksiner takket de tidligere i år nei til en byttehandel med Israel som ville gitt dem 1,2 millioner doser. Palestinerne mente vaksinene hadde for kort holdbarhet, men Israel brukte akkurat de samme vaksinene til å vaksinere sin egen befolkning.

Til slutt ble de fleste vaksinene sendt til Sør-Korea i stedet for.

I tillegg til å få vaksiner fra COVAX har de palestinske myndighetene også ordnet vaksiner på egenhånd. De har en kontrakt med Pfizer om kjøp av fire millioner doser. Foreløpig har de fått én million doser fra Pfizer.

I likhet med Israel går de palestinske områdene for tiden gjennom en fjerde bølge med koronasmitte. Nylig passerte Israel én million smittetilfeller:

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart