Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinerne fikk 500.000 vaksinedoser av USA

Her ankommer 500.000 vaksinedoser de palestinske selvstyremyndighetene. Vaksinene kommer fra USA. (Foto: Wafa)
Takket nei til 1,2 millioner doser fra Israel tidligere i år.

Rundt en halv million doser koronavaksine av typen Moderna ankom tirsdag 24. august de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden. Vaksinene er gitt av USA gjennom vaksinekoalisjonen COVAX, skriver Times of Israel.

– Vi er glade for å kunne gi 500.000 doser av Moderna-vaksinen til å redde palestinske liv, sier USAs utenriksminister Anthony Blinken i en uttalelse.

300.000 doser skal bli igjen på Vestbredden, mens 200.000 doser skal til Gazastripen, opplyser palestinske helsemyndigheter. Vaksinene ble levert gjennom COVAX-systemet, et program i Verdens helseorganisasjon som jobber med å skaffe vaksiner til lav- og mellominntektsland.

Palestinske myndigheter har slitt med å skaffe nok vaksiner til å immunisere befolkningen og forhindre en kollaps av helsevesenet. Så langt har rundt 729.000 palestinere har fått minst én dose, mens 442.000 er fullvaksinert.

Av disse er over 100.000 palestinere blitt fullvaksinert av Israel.

Selv om palestinerne har slitt med å få tak i vaksiner takket de tidligere i år nei til en byttehandel med Israel som ville gitt dem 1,2 millioner doser. Palestinerne mente vaksinene hadde for kort holdbarhet, men Israel brukte akkurat de samme vaksinene til å vaksinere sin egen befolkning.

Til slutt ble de fleste vaksinene sendt til Sør-Korea i stedet for.

I tillegg til å få vaksiner fra COVAX har de palestinske myndighetene også ordnet vaksiner på egenhånd. De har en kontrakt med Pfizer om kjøp av fire millioner doser. Foreløpig har de fått én million doser fra Pfizer.

I likhet med Israel går de palestinske områdene for tiden gjennom en fjerde bølge med koronasmitte. Nylig passerte Israel én million smittetilfeller:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart