Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelere kjørte feil – ble forsøkt lynsjet

Palestinere samler seg rundt en israelsk bil som ble satt i fyr av en illsint mobb i Ramallah 1. desember 2021. (Foto: Flash90)
Israelerne ble angrepet av en illsint mobb da de ved en feil kjørte inn til Ramallah.

En mobb av palestinere angrep to israelere i Ramallah, etter at de ved en feil skal ha kjørt inn til den palestinske byen på Vestbredden. De ble angrepet ved byens torv og bilen deres ble satt fyr på, skriver Yedioth Ahronot.

Videoopptak av hendelsen viser en stor folkemengde som samler seg rundt en brennende bil. Israelerne ble reddet av medlemmer fra politistyrken til de palestinske selvstyremyndighetene. Etter å ha reddet israelerne fra mobben skal det palestinske politiet ha overført dem til det israelske militæret.

Israelerne som ble angrepet skal være medlemmer av den ultraortodokse Breslov-bevegelsen. En av dem bor i den israelske bosetningen Shilo, den andre i bosetningen Elad. Palestinerne skal ha oppdaget at de to israelerne var jøder ut fra deres ultraortodokse utseende. Bilen deres ble plyndret og knust før den ble satt i brann. Det var bare så vidt israelerne kom seg unna.

Et øyenvitne til hendelsen sier at israelerne «garantert hadde blitt drept» hvis ikke det palestinske politiet hadde dukket opp i tide. Etter at de kom tilbake på israelsk territorium ble de avhørt av det israelske militæret. De to israelerne ble undersøkt, men trengte ikke å få behandling på sykehus.

Det er forbudt for israelske borgere å kjøre inn område A på Vestbredden, hvor palestinerne har full selvstyre. Årsaken er, som denne saken viser, at det kan være livsfarlig. Det hender likevel fra tid til annen at noen kjører inn der ved en feil. I år 2000 ble to israelske reservesoldater lynsjet i Ramallah etter at de kjørte inn til byen ved en feil. En palestinsk mobb drepte dem på brutalt vis og skjendet likene deres. Hendelsen rystet en hel verden.

Heldigvis slapp israelerne fra hendelsen med livet i behold denne gangen:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart