Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

USAs utenriksminister Antony Blinken i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i Ramallah den 25. mai 2021.

Krever reformer av palestinerne

USA vil ha slutt på utbetaling av lønn til palestinske terrorister.

I en telefonsamtale med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas diskuterte USAs utenriksminister Antony Blinken behovet for reformer av de palestinske selvstyremyndighetene (PA), for å kunne styrke de bilaterale forholdene, skriver avisen Israel Hayom.

USAs president Joe Biden har ønsket å gjenopprette båndene til palestinerne, etter at de i stor grad ble kuttet av hans forgjenger Donald Trump. Men Biden-administrasjonen ønsker reformer i det palestinske samfunnet for å gjenopprette forholdet. Blant annet ønsker de å gjøre noe med den palestinske terrorlønnen, hvor palestinske terrorister belønnes av palestinske myndigheter.

Terrorlønnen fungerer slik at jo mer alvorlig et terrorangrep er, og jo lengre man må sitte i fengsel, desto mer penger får man utbetalt.

Palestinske myndigheter gir årlig over tre milliarder kroner i belønning til terrorister og deres familier. Dette tilsvarer omkring 7 prosent av selvstyremyndighetens budsjett.

Belønningssystemet gjør at mange palestinere velger terrorisme.

Det amerikanske utenriksdepartementets talsperson Ned Price sa på en orientering til pressen at Blinken og Abbas diskuterte «behovet for reformer av de palestinske myndighetene». De skal også ha diskutert «behovet for å forbedre livet til det palestinske folk», ifølge Price.

Israel og USA mener den palestinske terrorlønnen oppmuntrer til ytterligere vold og terror. Palestinske myndigheter ser på ordningen som en form for «velferd» og familiene ser de som nasjonale helter.

Så spørs det om USA klarer å presse gjennom reformene de ønsker. Abbas har tidligere sagt at selv om de bare hadde én mynt igjen, så ville de brukt den på «martyrene, fangene og deres familier».

Blinken hadde også en samtale med Israels utenriksminister Yair Lapid, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet. De to skal ha diskutert Ukraina og israelsk-palestinske spørsmål. Blinken skal også ha gjentatt at Biden-administrasjon er forpliktet til Israels sikkerhet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart