Søk
USAs utenriksminister Antony Blinken i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i Ramallah den 25. mai 2021.

Krever reformer av palestinerne

USA vil ha slutt på utbetaling av lønn til palestinske terrorister.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I en telefonsamtale med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas diskuterte USAs utenriksminister Antony Blinken behovet for reformer av de palestinske selvstyremyndighetene (PA), for å kunne styrke de bilaterale forholdene, skriver avisen Israel Hayom.

USAs president Joe Biden har ønsket å gjenopprette båndene til palestinerne, etter at de i stor grad ble kuttet av hans forgjenger Donald Trump. Men Biden-administrasjonen ønsker reformer i det palestinske samfunnet for å gjenopprette forholdet. Blant annet ønsker de å gjøre noe med den palestinske terrorlønnen, hvor palestinske terrorister belønnes av palestinske myndigheter.

Terrorlønnen fungerer slik at jo mer alvorlig et terrorangrep er, og jo lengre man må sitte i fengsel, desto mer penger får man utbetalt.

Palestinske myndigheter gir årlig over tre milliarder kroner i belønning til terrorister og deres familier. Dette tilsvarer omkring 7 prosent av selvstyremyndighetens budsjett.

Belønningssystemet gjør at mange palestinere velger terrorisme.

Det amerikanske utenriksdepartementets talsperson Ned Price sa på en orientering til pressen at Blinken og Abbas diskuterte «behovet for reformer av de palestinske myndighetene». De skal også ha diskutert «behovet for å forbedre livet til det palestinske folk», ifølge Price.

Israel og USA mener den palestinske terrorlønnen oppmuntrer til ytterligere vold og terror. Palestinske myndigheter ser på ordningen som en form for «velferd» og familiene ser de som nasjonale helter.

Så spørs det om USA klarer å presse gjennom reformene de ønsker. Abbas har tidligere sagt at selv om de bare hadde én mynt igjen, så ville de brukt den på «martyrene, fangene og deres familier».

Blinken hadde også en samtale med Israels utenriksminister Yair Lapid, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet. De to skal ha diskutert Ukraina og israelsk-palestinske spørsmål. Blinken skal også ha gjentatt at Biden-administrasjon er forpliktet til Israels sikkerhet.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart