Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Krever reformer av palestinerne

USAs utenriksminister Antony Blinken i møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i Ramallah den 25. mai 2021.
USA vil ha slutt på utbetaling av lønn til palestinske terrorister.

I en telefonsamtale med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas diskuterte USAs utenriksminister Antony Blinken behovet for reformer av de palestinske selvstyremyndighetene (PA), for å kunne styrke de bilaterale forholdene, skriver avisen Israel Hayom.

USAs president Joe Biden har ønsket å gjenopprette båndene til palestinerne, etter at de i stor grad ble kuttet av hans forgjenger Donald Trump. Men Biden-administrasjonen ønsker reformer i det palestinske samfunnet for å gjenopprette forholdet. Blant annet ønsker de å gjøre noe med den palestinske terrorlønnen, hvor palestinske terrorister belønnes av palestinske myndigheter.

Terrorlønnen fungerer slik at jo mer alvorlig et terrorangrep er, og jo lengre man må sitte i fengsel, desto mer penger får man utbetalt.

Palestinske myndigheter gir årlig over tre milliarder kroner i belønning til terrorister og deres familier. Dette tilsvarer omkring 7 prosent av selvstyremyndighetens budsjett.

Belønningssystemet gjør at mange palestinere velger terrorisme.

Det amerikanske utenriksdepartementets talsperson Ned Price sa på en orientering til pressen at Blinken og Abbas diskuterte «behovet for reformer av de palestinske myndighetene». De skal også ha diskutert «behovet for å forbedre livet til det palestinske folk», ifølge Price.

Israel og USA mener den palestinske terrorlønnen oppmuntrer til ytterligere vold og terror. Palestinske myndigheter ser på ordningen som en form for «velferd» og familiene ser de som nasjonale helter.

Så spørs det om USA klarer å presse gjennom reformene de ønsker. Abbas har tidligere sagt at selv om de bare hadde én mynt igjen, så ville de brukt den på «martyrene, fangene og deres familier».

Blinken hadde også en samtale med Israels utenriksminister Yair Lapid, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet. De to skal ha diskutert Ukraina og israelsk-palestinske spørsmål. Blinken skal også ha gjentatt at Biden-administrasjon er forpliktet til Israels sikkerhet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart