Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs president Joe Biden og presidenten for de palestinske myndigheter Mahmoud Abbas under deres felles pressekonferanse. (Foto: PMW)

Under en pressekonferanse med Biden kom Abbas med oppskriften på hvordan man kan fjerne Israel

De palestinske selvstyremyndighetenes (PA) president Mahmoud Abbas la ikke skjul på planene sine under en felles pressekonferanse med USAs president Joe Biden.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Under deres felles pressekonferanse med president Biden ved sin side, sa presidenten for de palestinske myndighetene (PA), Mahmoud Abbas at: – 74 år med… okkupasjon bør ta slutt.

Abbas ba med andre ord om en slutt på Israel, som ble etablert som en moderne stat i 1948 – se klippet her:

Mahmoud Abbas: – Etter 74 år med Nakba (dvs. «katastrofen», etableringen av Israel), deportasjon og okkupasjon, er ikke tiden kommet for at okkupasjonen skal ta slutt, for vårt folk som er fast bestemt på å oppnå sin frihet og uavhengighet, og for at ønskene til våre unge menn og kvinner skal bli realisert i en lovende fremtid uten okkupasjon? ” [PAs offisielle TV-nyheter 15. juli 2022]

Og for at det ikke skal være noen tvil om hva Abbas mente, la han til at veien til ødeleggelsen av Israel begynner med opprettelsen av en palestinsk stat: – I denne forbindelse sier vi at nøkkelen til fred og sikkerhet i vår region begynner ved å anerkjenne staten Palestina og gjøre det mulig for det palestinske folket å oppnå sine legitime rettigheter i samsvar med internasjonale legitimitetsresolusjoner, og avslutte alle spørsmål om permanent status, inkl. spørsmålet om palestinske flyktninger. Veien til det begynner med å avslutte den israelske okkupasjonen av landet vårt, landet til staten Palestina, med Øst-Jerusalem som hovedstad med 1967-grensene.» [Nettstedet til Det hvite hus, 15. juli 2022]

Abbas fremviste en sjelden ærlighet under talen sin – spesielt når han taler til et internasjonalt publikum og ledere holder han seg til det falske budskapet om at palestinerne ønsker en palestinsk stat bestående av Gaza, Judea og Samaria (Vestbredden) og Øst-Jerusalem – side om side side med Israel, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

For eksempel, da Abbas nylig snakket med EU-representanten for PA, Sven Kuhn von Bergsdorff og andre ambassadører fra europeiske land, snakket han om «visjonen om en tostatsløsning med 1967-grensene», et «Palestina» på kun 22% av det «historiske Palestina», i stedet for å kreve «45%» av arealet som ble tildelt i FNs delingsplan fra 1947 til det «arabiske landet.»

I motsetning til Abbas’ forsonende meldinger utelukkende rettet mot hans utenlandske publikum, har PMWs gjennomgang konsekvent vist at PAs meldinger til det palestinske folket er klare og entydige: Israel har ingen rett til å eksistere, Israels eksistens er midlertidig og Israel vil bli erstattet av «Staten Palestina».

Som Abbas åpent sa, vil ikke opprettelsen av en palestinsk stat bestående av Judea og Samaria, Gaza og Øst-Jerusalem bringe israelsk-palestinsk fred. Fra et palestinsk synspunkt vil etableringen av den palestinske staten bare være begynnelsen på veien for å nå det virkelige målet – å ødelegge Israel og frigjøre alt det såkalte «palestinske territoriet» som har vært «okkupert» i 74 år.

I internasjonale øyne blir Israels handlinger ofte sett på som årsaken til mangelen på fred. Fra et palestinsk ståsted er det selve Israels eksistens som er årsaken til mangelen på fred. Så lenge palestinerne ikke endrer standpunkt og ikke bare aksepterer Israels de facto eksistens, men Israels moralske, historiske, rettferdige og de jure rett til å eksistere, blir det ingen fred, skriver PMW.

Her er et utdrag fra Abbas’ uttalelse til EU-representanter:

Abbas: – Det er mer enn 700 resolusjoner i FNs generalforsamling, 90 resolusjoner i Sikkerhetsrådet og 90 resolusjoner i Menneskerettighetsrådet, alle knyttet til palestinerspørsmålet. Vi ønsker at det internasjonale samfunnet skal implementere bare ett av de som ble vedtatt i løpet av 74 år. Det var det jeg fortalte de amerikanske utsendingene som besøkte meg. Jeg fortalte dem at jeg vil se en avgjørelse implementert som de selv velger, og jeg vil være fornøyd med det…

Resolusjonene inkluderer delingsresolusjonen, som ga oss 45 % av det historiske Palestina, og nå krever vi bare 22 %, og vi får det ikke. Hva skal vi gjøre? Er det ikke vår rett å kreve implementering av delingsresolusjonen og å kreve 45 % av landet vårt som dere og landene deres har blitt enige om tilhører oss? [WAFA, PAs offisielle nyhetsbyrå, engelsk utgave, 22. juni 2022]

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart