Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk brutalitet finansieres av Norge

Palestinere protesterer etter drapet på den palestinske aktivisten Nizar Banat i Hebron 2. juli 2021. (Foto: Flash90)
I fjor ble den regimekritiske palestinske aktivisten Nizar Banat drept av sine egne myndigheter. Europeiske skattebetalere finansierer brutaliteten.

Sommeren 2021 ble den kjente palestinske aktivisten Nizar Banat brutalt drept under en arrestasjon av palestinske sikkerhetsstyrker.

Banat, som var en ledende kritiker av regimet til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, ble banket ihjel av palestinernes egne sikkerhetsstyrker. Disse sikkerhetsstyrkene har fått opplæring på britiske skattebetaleres regning, skriver London-baserte The Jewish Chronicle.

Selv om Norge ikke gir penger til sikkerhetsstyrkene direkte, er også norske skattebetalere er med på å finansiere brutaliteten. Gjennom vår generelle budsjettstøtte til palestinske myndigheter sponser vi deres brutalitet mot egne borgere.

14 medlemmer av de palestinske myndigheters sikkerhetsstyrker (PSO) ble fanget opp på overvåkingskamera da de kidnappet Banat i juni 2021. Den aspirerende politikeren ble et mål etter at han i flere videoer på Facebook og andre kanaler tok opp korrupsjonen til det palestinske lederskapet. Ved hans død hadde han 300.000 følgere i sosiale medier.

Opptak fra overvåkingskameraer viser palestinske sikkerhetsstyrker som tvinger Banat inn i en bil før de bærer han inn i hovedkvarteret sitt. Da han senere ble levert på sykehus, med 42 forskjellige skader over hele kroppen, ble han erklært død på stedet.

Palestinske sikkerhetsstyrker bærer den forslåtte kroppen til regimekritiker Nizar Banat.

Storbritannia har siden 2011 brukt over 700 millioner kroner på å trene og støtte sikkerhetsstyrkene til Abbas. Norge har også bidratt ved vår generelle budsjettstøtte.

Palestinske aktivister anklager Storbritannia og andre støttespillere for å lukke øynene for omfattende menneskerettighetsbrudd og systematisk bruk av tortur av de palestinske myndighetene (PA) på Vestbredden.

En anonym palestinsk tjenestemann som TJC har snakket med forsvarer bruken av tortur, ved å hevde at det er riktig å bruke det for å samle inn etterretning. Han sier også at Banat fortjente å bli drept fordi han var «frekk» mot mennene som drepte ham og fordi han var så kritisk til PA.

– Hvis jeg hadde vært til stede, så ville jeg også vært med og banket ham. Jeg mener Banat fortjente det som skjedde med ham. Hvis du ser på hans videoer, så kan du se at han ikke var stabil, sier tjenestemannen for palestinske myndigheter.

Drapet på Banat førte til flere uker med protester i det palestinske samfunnet, som det ble slått hardt ned på. Også journalister fikk gjennomgå og palestinske journalister gikk til slutt ut og ba FN om beskyttelse mot PA. Til slutt klarte PA å slå ned på protestene.

Opprinnelig påstod PA at Banat døde naturlig av et hjerteinfarkt, men de måtte senere erkjenne at han ikke døde av naturlige årsaker. Som følge av protestene som fulgte ble de 14 medlemmene av PSO pågrepet og arrestert, mistenkt for dødsfallet. I juli ble alle de 14 løslatt fra fengsel, angivelig fordi man var redd for at de skulle få korona i fengsel. Spørsmålet er om de noen gang kommer til å bli straffet.

Drapet på Nizar Banat førte til store demonstrasjoner. Dette bildet er fra Ramallah 24. juni 2021.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart