Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hatprat fra lærertopp, betalt av dine skattepenger

Saed Erziqat er leder for Fagforeningen for palestinske lærere. 20. august 2022 hevdet han at palestinerne blir utsatt for "massakrer" som er "verre enn Holocaust".
Saed Erziqat er leder for Fagforeningen for palestinske lærere. 20. august 2022 hevdet han at palestinerne blir utsatt for "massakrer" som er "verre enn Holocaust".
Massakrer mot palestinerne er "verre enn Holocaust" og "nazisme og sionisme er to sider av samme mynt", sier palestinsk utdanningsleder.

Saed Erziqat er leder for Fagforeningen for palestinske lærere, og representerer dermed 60.000 av lærerne som er lønnet av norsk bistand både direkte via øremerkede midler til palestinsk utdanning og indirekte via vår generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter.

20. august var Erziqat gjest på offisiell palestinsk TV. Der forsvarte han PA-president Mahmoud Abbas som sa at Israel har «begått 50 holocauster» mot palestinerne.
Først hevdet Erziqat at Abbas vet hva han snakker om.

– Det er han som skrev om nazisme og sionisme, at de er to sider av samme mynt, innledet Erziqat. «Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk,» er et eksempel på antisemittisme, ifølge IHRA-definisjonen.

– Da hans høyhet presidenten uttalte seg om holocauster fornektet han ikke hva som hadde skjedd med dem – mot jødene i Tyskland, men han forsøkte å vise at det palestinske folk også har lidd massakrer, mer enn jødene i Tyskland opplevde. Vi i den palestinske fagforeningen for lærere sente et brev til den tyske fagforeningen der vi skrev at det har skjedd massakrer mot det palestinske folk som er verre enn Holocaust selv, fortsatte Erziqat.

Programlederen på PA TV var ikke interessert i å faktasjekke denne salven, men bidro med sin egen alternative virkelighet: «Og det skjer nå, ikke i 1945.»

Erziqat fortsatte: «Ja, og det palestinske Holocaust har ikke tatt slutt. Okkupasjonen daglige tiltak er et holocaust som gjentas hver dag… De forsøker å gjøre med vårt palestinske folk hva de gjorde {med jødene] i Tyskland. Abbas er den mest kunnskapsrike person når det gjelder okkupasjonen og tankegangen til sionismen, fordi han skrev om sammenligningen mellom sionisme og nazisme. Derfor er han personen som best forstår viktigheten av denne narrativen i verden.»

I Holocaust ble to tredeler av Europas jødiske befolkning drept av nazistene. Som kontrast har antallet arabiske innbyggere i Gaza og Vestbredden (Judea og Samaria) økt med fire hundre prosent etter 1948. Folkeveksten skjøt fart etter at Israel fikk kontroll over områdene i 1967.

Ifølge FN-statistikk var det 1,01 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen i 1948. Antallet økte forsiktig, ifølge en annen FN-rapport, til mellom 1,23 og 1,35 millioner i 1967. I løpet av de neste 30 årene under israelsk styre, ble antallet palestinere mer enn doblet. Offisiell palestinsk statistikk for 1997 oppgir at det er 2,78 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza. Den raske økningen har fortsatt, og i dag er det offisielle tallet fra PA 5,35 millioner. Antallet arabere i selve Israel har økt fra 160.000 i 1948 til 1.975.200 i 2022. Les mer på temasiden Løgnanklagene mot Israel om folkemord og etnisk rensning.

Tysklands kansler Olaf Scholz har fordømt uttalelsen til Abbas. «Jeg er kvalm av de opprørende uttalelsene til palestinernes president Mahmoud Abbas. Særlig for oss i Tyskland er enhver relativisering av de unike aspektene ved Holocaust utålelig og uakseptabelt.»

Er det akseptabelt at norsk bistand går til en lærer og en tv-stasjon som formidler denne typen hatprat? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

Erziqats uttalelser er gjengitt og oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart