Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USA dypt skuffet over Abbas

I møte med Russlands president Vladimir Putin sa palestinernes president at han ikke stoler på USA.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Nylig møtte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas den russiske presidenten Vladimir Putin. I forbindelse med møtet uttalte Abbas at han ikke stoler på USA som mekler i den israelske-palestinske konflikt og at han heller ville foretrukket at Russland tok en større rolle som mekler i konflikten. Abbas skal ha skrytt av Russlands posisjon.

Det har skapt sterke reaksjoner i Det hvite hus, som nå kommer med en sjelden offentlig irettesettelse av den palestinske presidenten.

– Vi er dypt skuffet over å høre president Abbas sine kommentarer til president Putin, sier en talsperson for USAs president Joe Biden.

Det hvite hus mener Abbas bommer grovt når de trekker frem Putin, som har invadert nabolandet Ukraina, som fredsmekler i Midtøsten.

– Putin er langt unna den internasjonale partneren du trenger for en konstruktiv tilnærming til den israelsk-palestinske konflikt. Russland står IKKE for rettferdighet og internasjonal lov, utdyper talspersonen.

Mens mange har vendt seg bort fra Russland etter angrepet på Ukraina, har palestinerne valgt å gå motsatt vei og søkt støtte hos Putin.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart