En lokal palestiner redder et jødisk ektepar i sikkerhet fra palestinske steinkastere. (Foto via Ha’aretz)

Her redder palestineren det jødiske ekteparet fra de palestinske steinkasterne

Da et jødisk ektepar ble angrepet med steiner i Hebron-området, kom en lokal palestiner dem til redning.

Omkring klokken 3 om morgenen tirsdag 4. april, var det jødiske ekteparet Amichai og Nitzan Baron på vei hjem til Karmei Tzur i Judea. Da de kjørte forbi en palestinsk landsby i Hebron-området kjørte de seg fast i en steinsperring, og bilen angrepet av steinkastere.

Da kom den lokale palestineren, anonymisert som «M» av Ha’aretz, til dem og sa at de måtte være raske inn i huset. «Først forstod jeg ikke hva som foregikk, men så begynte jeg å høre steinene falle,» forteller Baron.

«I første omgang var vi redde for å gå inn i Ms hus, men så snart vi forstod at han var der for å hjelpe oss, kunne vi bekymre oss mindre. Vi vil ikke en gang tenke på hva som kunne skje dersom han ikke hadde sluppet oss inn,» sier Baron. Et bilde fra hendelsen viser M når han ledsager ekteparet inn i huset.

Baron tok kontakt med IDF, og etter kort tid ble de evakuert til sitt hjem av en sikkerhetsstyrke. Neste dag fant de sin bil smadret av steiner og utbrent. Ms hus og eiendom ble også skadet av de palestinske steinkasterne.

M sier han er glad for å kunne redde ekteparet. «Jeg ønsker at den nåværende situasjonen tar slutt raskt,» sier han til Ha’aretz.

Et flertall palestinere støtter væpnet kamp og intifada mot Israel. 87 prosent sier at PA ikke har rett til å arrestere medlemmer av væpnede grupper for å forhindre at de angriper Israel eller for å gi dem beskyttelse. Kun 10 prosent mener at terrorister som fører krig mot Israel skal arresteres, viste en meningsmåling fra desember 2022. Derfor er slike historier om palestinsk redning av israelere relativt sjeldne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart