Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Palestinske selvstyremyndigheter reagerte på 7. oktober med mer jødehat

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Oppstandelsens time vil ikke komme før jødene er utslettet var PAs budskap etter 7. oktober-massakren.

7. desember talte Itamar Marcus, leder for den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch, i FNs menneskerettighetsråd i Genève.

Der fortalte han at FN, EU, USA og andre i årevis har tatt feil når de tror at konflikten mellom israelerne og palestinerne bare handler om landområder. Marcus mener de i alt for lang tid har ignorert at konflikten også handler om palestinsk jødehat.

Flere titalls FN-ambassadører var til stede under talen. De fikk høre om hvordan palestinske myndigheter i årevis har demonisert jødene gjennom antisemittisme. Det bidro ikke bare til massakren 7. oktober, men også til at palestinere flest støtter slike massakrer.

En palestinsk spørreundersøkelse tatt opp etter 7. oktober-massakren viste at hele 83% av palestinerne på Vestbredden støttet angrepet.

– Skal vi se det totale bildet må vi også se på PAs politiske antisemittisme, hvor de lærer bort at hele verden hater jøder. Så har du PAs religiøse antisemittisme, som lærer bort at Allah også hater jøder og ønsker å utslette dem. Det skaper en perfekt storm av hat, som gjør at angrep som 7. oktober kan skje og at slike angrep blir feiret, fortalte Marcus.

Selv etter angrepet 7. oktober, hvor over 1200 ble drept, over 6000 skadet og over 240 ble kidnappet, fortsetter PA sin antisemittisme. Elleve dager etter 7. oktober-massakren sendte PA ut et skrift til alle moskeen om hvilket budskap de skulle spre denne dagen: At å drepe jøder og til slutt utslette dem er et islamsk imperativ.

«Oppstandelsens time vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene og dreper dem helt til jødene gjemmer seg under steiner og bak trær. Da vil steinene og trærne si: Muslim, Allahs tjener, det er en jøde bak meg: Kom og drep ham», skrev PAs religiøse kontor 18. oktober.

Marcus viste også til flere uttalelser fra lederne i PA, som blant annet uttalte at palestinere følte «glede og stolthet» etter massakren 7. oktober. Den drøyt 15 minutter lange talen kan du se i sin helhet her:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart