Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stor støtte til 7. oktober-massakren blant palestinere på Vestbredden

Palestinske studenter viser sin støtte til Hamas på Birzeit-universitet i Ramallah på Vestbredden 19. mai 2022. (Foto: Flash90)
Spørreundersøkelse blant palestinerne på Vestbredden viser stor støtte til terroren.

En meningsmåling utført av Birzeit-universitetets Arab World for Research & Development (AWRAD) viser at et flertall av de spurte palestinerne støtter massakren som Hamas utførte i Israel 7. oktober.

Minst 1200 mennesker ble drept og over 240 ble tatt som gisler, inkludert babyer og eldre, under massakren. Meningsmålingen blant palestinere på Vestbredden viser at rundt 68 prosent av de spurte gir stor støtte til massakren, mens 15 prosent støtter den til en viss grad.

Det er betydelig mindre støtte til angrepet blant palestinere på Gaza. Der svarer 46,6 prosent at de gir stor støtte til angrepet, mens 17 prosent svarer at de støtter det til en viss grad. 21 prosent av de spurte på Gaza sier de er delvis eller helt imot angrepet, mens bare 7 prosent av de spurte på Vestbredden var helt eller delvis imot terrorangrepet.

98 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de føler seg mer stolte av å være palestinere etter terrorangrepet 7. oktober, skriver i24News.

Meningsmålingen viser også stor støtte til palestinske terrorgrupper. Al-Qassam-brigadene, som er Hamas sin væpnede fløy, er mest populær med 89 prosent støtte. Hamas som helhet derimot får 76 prosent støtte. Islamsk Jihad er støttet av 84 prosent mens Al-Aqsa-martyrenes brigader, som er tilknyttet Fatah, er støttet av 80 prosent.

Men også rundt dette spørsmålet er det stor forskjell i støtten blant palestinere på Vestbredden og på Gaza. Mens bare 10 prosent av de spurte på Vestbredden sier de er litt eller veldig negative til Hamas, så svarer nesten 40 prosent av de spurte på Gaza at de er negative. 23 prosent av de spurte på Gaza er svært negative til Hamas.

De politiske organene er derimot ikke like populære blant palestinerne. De palestinske selvstyremyndighetene (PA) støttes bare av 10 prosent av de spurte i meningsmålingen, mens partiet Fatah, som er en del av PA, støttes av 23 prosent. FN får støtte fra 9 prosent av palestinerne.

På spørsmål om hva palestinerne tenker var den viktigste årsaken til angrepet 7. oktober er det 29 prosent som svarer «frigjøre Palestina», mens 21 prosent svarer å «bryte blokaden av Gaza». Den viktigste årsaken som blir trukket frem av palestinerne er å stoppe «forbrytelsene mot Al-Aqsa-moskeen» (35 prosent). I hundre år har falske anklager om at jødene truer Al-aqsa-moskeen blitt brukt som påskudd for terror.

5,4 prosent av de spurte sier de støtter en enstatsløsning hvor jøder og arabere kan bo sammen, mens 17,2 prosent svarer at de støtter en tostatsløsning. 75 prosent svarer at de støtter en palestinsk stat «from the river to the sea», altså en løsning hvor Israel er utslettet.

Når det kommer til hvilke land palestinerne er mest positive til svarer 40 prosent at de er mest positive til Russland, mens Iran er nest mest populær blant 32 prosent av de spurte. Tre prosent svarer Storbritannia mens Israel og USA ligger helt på bunn. Heller ikke Saudi-Arabia, De forente arabiske Emirater og andre arabiske land er populære.

Blodspor kibbutz Be’eri etter terrorangrepet fra Gazastripen 7. oktober. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart