Palestinske studenter viser sin støtte til Hamas på Birzeit-universitet i Ramallah på Vestbredden 19. mai 2022. (Foto: Flash90)

Stor støtte til 7. oktober-massakren blant palestinere på Vestbredden

Spørreundersøkelse blant palestinerne på Vestbredden viser stor støtte til terroren.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En meningsmåling utført av Birzeit-universitetets Arab World for Research & Development (AWRAD) viser at et flertall av de spurte palestinerne støtter massakren som Hamas utførte i Israel 7. oktober.

Minst 1200 mennesker ble drept og over 240 ble tatt som gisler, inkludert babyer og eldre, under massakren. Meningsmålingen blant palestinere på Vestbredden viser at rundt 68 prosent av de spurte gir stor støtte til massakren, mens 15 prosent støtter den til en viss grad.

Det er betydelig mindre støtte til angrepet blant palestinere på Gaza. Der svarer 46,6 prosent at de gir stor støtte til angrepet, mens 17 prosent svarer at de støtter det til en viss grad. 21 prosent av de spurte på Gaza sier de er delvis eller helt imot angrepet, mens bare 7 prosent av de spurte på Vestbredden var helt eller delvis imot terrorangrepet.

98 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de føler seg mer stolte av å være palestinere etter terrorangrepet 7. oktober, skriver i24News.

Meningsmålingen viser også stor støtte til palestinske terrorgrupper. Al-Qassam-brigadene, som er Hamas sin væpnede fløy, er mest populær med 89 prosent støtte. Hamas som helhet derimot får 76 prosent støtte. Islamsk Jihad er støttet av 84 prosent mens Al-Aqsa-martyrenes brigader, som er tilknyttet Fatah, er støttet av 80 prosent.

Men også rundt dette spørsmålet er det stor forskjell i støtten blant palestinere på Vestbredden og på Gaza. Mens bare 10 prosent av de spurte på Vestbredden sier de er litt eller veldig negative til Hamas, så svarer nesten 40 prosent av de spurte på Gaza at de er negative. 23 prosent av de spurte på Gaza er svært negative til Hamas.

De politiske organene er derimot ikke like populære blant palestinerne. De palestinske selvstyremyndighetene (PA) støttes bare av 10 prosent av de spurte i meningsmålingen, mens partiet Fatah, som er en del av PA, støttes av 23 prosent. FN får støtte fra 9 prosent av palestinerne.

På spørsmål om hva palestinerne tenker var den viktigste årsaken til angrepet 7. oktober er det 29 prosent som svarer «frigjøre Palestina», mens 21 prosent svarer å «bryte blokaden av Gaza». Den viktigste årsaken som blir trukket frem av palestinerne er å stoppe «forbrytelsene mot Al-Aqsa-moskeen» (35 prosent). I hundre år har falske anklager om at jødene truer Al-aqsa-moskeen blitt brukt som påskudd for terror.

5,4 prosent av de spurte sier de støtter en enstatsløsning hvor jøder og arabere kan bo sammen, mens 17,2 prosent svarer at de støtter en tostatsløsning. 75 prosent svarer at de støtter en palestinsk stat «from the river to the sea», altså en løsning hvor Israel er utslettet.

Når det kommer til hvilke land palestinerne er mest positive til svarer 40 prosent at de er mest positive til Russland, mens Iran er nest mest populær blant 32 prosent av de spurte. Tre prosent svarer Storbritannia mens Israel og USA ligger helt på bunn. Heller ikke Saudi-Arabia, De forente arabiske Emirater og andre arabiske land er populære.

Blodspor kibbutz Be’eri etter terrorangrepet fra Gazastripen 7. oktober. (Foto: Flash90)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart