Avigdor Lieberman og Reuven Rivlin i samtale.
Avigdor Lieberman og Reuven Rivlin i samtale.

Lieberman gir ultimatum om utposter

Fjernes utpostene Migron og Givat Asaf går regjeringskoalisjonen i oppløsning, advarer Avigdor Lieberman.

Lederen for Israel Beiteinu har kommet med et ultimatum til statsminister Benjamin Netanyahu. Utenriksministeren lover at dersom utpostene Migron og Givat Asaf blir revet, vil partiet trekke seg fra regjeringskoalisjonen.

– Grunnlag for å avvikle
Det er israelsk høyesterett som har vedtatt at de to utpostene på Vestbredden er ulovlige og må rives innen mars neste år. Den israelske regjeringen har bedt domstolen om seks ekstra måneder for å finne nye bosteder for innbyggerne, skriver Yedioth Aharonoth.

– Fjerning av Migron og Givat Asaf vil være grunn nok til å avvikle regjeringen. Vi vil ikke kunne bli. Deler av medlemmene i Likud vil heller ikke kunne leve med det. Rundt 30 prosent av innbyggerne i disse to utpostene arbeider i hæren, sa Lieberman under et møte for Israel Beiteinus Knesset-representanter.

Vil trekke seg på pengefrys
Utenriksministeren varlset også ultimatum når det gjelder overføring av skattepenger til palestinske selvstyremyndigheter PA.

– Vi vil ikke tillate overføring av penger. PA rotter seg sammen med Hamas, kaster [statsminister] Salam Fayyad og bygger boliger for frigjorte palestinske fanger. Alt dette kommer av pengene vi gir dem. Det er å krysse den røde linjen, etter vår mening, slo Lieberman fast.

Dersom Israel Beiteinu trekker seg fra regjeringssamarbeidet, vil Netanyahus koalisjon ikke lenger ha flertall i Knesset. Dermed må Netanyahu enten trekke inn Kadima, eller be om nyvalg.

Går tilbake på påstander
Senere samme dag satt Lieberman i intervju med Israel Radio, og hadde endre den strenge tonen han hadde under møtet med partiets Knesset-gruppe.

– Jeg ønsker ikke å rive ned Israels tekstiler fra innsiden. Vi kan finne en løsning som ligger godt plantet mellom bosetningene og loven.

Han benektet også at Israel Beiteinu har planer om å forlate regjeringen over utpostsaken.

——————————–

Med Israel for fred (MIFF) driver det største pro-israelske nettstedet i Norden. Bli medlem i MIFF for å støtte vårt viktige arbeid!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart