Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelere flest er imot angrep på Iran

Ha'aretz' siste meningsmåling er trist lesning for Kadima-leder Tzipi Livni, tre uker før det er nytt partiledervalg. (Foto: Itzike, flickr.com)
Ha'aretz' siste meningsmåling er trist lesning for Kadima-leder Tzipi Livni, tre uker før det er nytt partiledervalg. (Foto: Itzike, flickr.com)
Israelerne er skeptiske til et forhåndsangrep, men lederne som holder åpent for å angripe Irans atominstallasjoner får klart mest oppslutning i meningsmålinger.

En undersøkelse utført for Ha’aretz viser at israelere flest, det vil si 58 prosent av dem, ikke ønsker et solo-angrep mot Iran fra Israel. Motstanden blir mindre dersom amerikanerne skulle deltatt i et angrep.

Likevel er det regjeringspartiene, med koalisjonsleder Likud i spissen, som det store flertallet ville stemt på dersom det var valg i dag. Regjeringsledelsen holder et militært angrep åpent som et alternativ, dersom ikke Teheran endrer sin atompolitikk.

Dersom det var valg i dag ville Likud endt opp med mellom 35-37 seter i nasjonalforsamlingen, noe som tilsvarer en oppgang på 8-10 mandater i forhold til det de har i Knesset i dag. Til sammen ville hele den sekulære og religiøse høyresiden, fått mellom 71-74 mandater. Kun 61 er nødvendig for å få flertall i nasjonalforsamlingen.

Halvparten av de spurte svarer også at de stoler på statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak i Iran-spørsmålet, og tror de vil ta de rette beslutningene. På tross av det sliter tydeligvis regjeringen med å overbevise sin egen befolkning om at et preventivt angrep kan være det rette å gjøre.

Kadima og partileder Tzipi Livni sliter kraftig på meningsmålingene. Det sentrumsorienterte partiet er det største i nasjonalforsamlingen med sine 28 mandater, men hadde det vært valg i dag ville de bare endt opp med ti. Det vil si, dersom Livni hadde ledet partiet hun leder i dag. Hadde Shaul Mofaz vært partileder, som utfordrer Livni i partiledervalget om tre uker, ville Kadima fått tolv representanter. Tydeligvis er Livni mindre attraktiv for andre enn partiets egne kjernevelgere, for interne undersøkelser har tydet på at Livni kommer til å stikke av med seieren over Mofaz også denne gang.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart