Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Rivlin tror på nyvalg i 2012

Den sittende regjeringen vil få problemer med å holde seg samlet når budsjettforhandlingene begynner senere i år, tror Knesset-ordstyrer Reuven Rivlin. (Foto: JStreet.org)
Den sittende regjeringen vil få problemer med å holde seg samlet når budsjettforhandlingene begynner senere i år, tror Knesset-ordstyrer Reuven Rivlin. (Foto: JStreet.org)
Ordstyrer i Knesset, Reuven Rivlin, mener det er tegn som tyder på at den sittende regjeringen vil gå i oppløsning innen året er omme.

Knessets ordstyrer, Reuven Rivlin, tror Israel nok en gang vil oppleve at den parlamentariske perioden blir forkortet i forhold til makimalperioden på fire år, opplyser Times of Israel. Kun én gang i landets historie har en regjering sittet en full periode uten at det ble betydelige endringer i koalisjonen eller at nyvalg ble skrevet ut tidligere.

Rivlin tror det vil bli gjennomført nyvalg før året er omme, på grunn av det han mener er «interne problemer» i den sittende regjeringen. Han mener den er alt for fragmentert til at den vil klare å holde seg samlet. Dessuten påstår han at Israel vil havne i en budsjettkrise når forhandlingene om statsbudsjettet for de to neste årene begynner senere i år.

– Den sittende regjeringen vil finne det vanskelig å oppnå en avtale om 2013-budsjettet. Et parti med 27 seter i Knesset [Likud] vil slite med å få gjennom et budsjett som slites så mellom sosialøkonomiske behov og sikkerhetshensyn, sa ordstyreren på et møte med partifeller i Likuds hovedkvarter i Tel Aviv.

Forrige Knesset-valg i Israel ble avholdt i februar 2009. Neste valg vil bli i 2013, dersom det ikke utlyses nyvalg tidligere.

Statsminister Benjamin Netanyahu og Likud-partiet kan komme styrket ut av å framskynde valget, siden de har stor oppslutning i meningsmålinger.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart