Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den sittende regjeringen vil få problemer med å holde seg samlet når budsjettforhandlingene begynner senere i år, tror Knesset-ordstyrer Reuven Rivlin. (Foto: JStreet.org)
Den sittende regjeringen vil få problemer med å holde seg samlet når budsjettforhandlingene begynner senere i år, tror Knesset-ordstyrer Reuven Rivlin. (Foto: JStreet.org)

Rivlin tror på nyvalg i 2012

Ordstyrer i Knesset, Reuven Rivlin, mener det er tegn som tyder på at den sittende regjeringen vil gå i oppløsning innen året er omme.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Knessets ordstyrer, Reuven Rivlin, tror Israel nok en gang vil oppleve at den parlamentariske perioden blir forkortet i forhold til makimalperioden på fire år, opplyser Times of Israel. Kun én gang i landets historie har en regjering sittet en full periode uten at det ble betydelige endringer i koalisjonen eller at nyvalg ble skrevet ut tidligere.

Rivlin tror det vil bli gjennomført nyvalg før året er omme, på grunn av det han mener er «interne problemer» i den sittende regjeringen. Han mener den er alt for fragmentert til at den vil klare å holde seg samlet. Dessuten påstår han at Israel vil havne i en budsjettkrise når forhandlingene om statsbudsjettet for de to neste årene begynner senere i år.

– Den sittende regjeringen vil finne det vanskelig å oppnå en avtale om 2013-budsjettet. Et parti med 27 seter i Knesset [Likud] vil slite med å få gjennom et budsjett som slites så mellom sosialøkonomiske behov og sikkerhetshensyn, sa ordstyreren på et møte med partifeller i Likuds hovedkvarter i Tel Aviv.

Forrige Knesset-valg i Israel ble avholdt i februar 2009. Neste valg vil bli i 2013, dersom det ikke utlyses nyvalg tidligere.

Statsminister Benjamin Netanyahu og Likud-partiet kan komme styrket ut av å framskynde valget, siden de har stor oppslutning i meningsmålinger.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart