Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Kadima skal lede den neste regjeringen

Den ferske Kadima-lederen Shaul Mofaz ønsker ikke å inngå et samarbeid med den sittende regjeringen. (Foto: Tzipi Livni)
Den ferske Kadima-lederen Shaul Mofaz ønsker ikke å inngå et samarbeid med den sittende regjeringen. (Foto: Tzipi Livni)
Den nyvalgte partilederen i Kadima, Shaul Mofaz lover å ikke gå inn i den sittende Likud-styrte regjeringen. Istedet ønsker han at Kadima skal lede nasjonen etter neste valg.

For første gang etter at han ble partileder, møtte Shaul Mofaz Kadimas Knesset-gruppe mandag morgen. Han lover at partiet han nå skal styre skal bli et solid alternativ til Likud, som i dag er det klart største partiet i den sittende regjeringen.

– Det vil ikke finne sted noen forhandlinger om å bli med i regjeringen. For vi er den alternative regjeringen. Når statsminister Benjamin Netanyahu gjør noe rett, skal vi støtte ham, og når han ikke gjør noe riktig, vil vi si ifra og være klare til å erstatte ham.

– Vi beveger oss nå på en ny og felles vei. Enhver handling vi tar fra nå av vil være med en hensikt for øyet: Å erstatte Netanyahus dårlige og kalde regjering, hevdet han.

I partiledervalget i Kadima knuste Mofaz avtroppede Tzipi Livni, etter en utbredt frustrasjon i partiet rundt hennes lederevner. Selv deltok ikke Livni i mandagens møte og har enda ikke avklart om hun fortsetter i partiet.

– Kadima vil posisjonere seg selv i fronten av håpsleiren, som et sentrumsalternativ, et sosialorientert parti, fortsatte Mofaz.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart