Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Det går mot nyvalg i august eller september

Det kan se ut til at et nyvalg i Israel kan finne sted i august eller september. Statsminister Benjamin Netanyahu (midten) har imidlertid grunn til å smile, siden Likud gjør det svært godt på meningsmålingene. (Foto: GPO)
Det kan se ut til at et nyvalg i Israel kan finne sted i august eller september. Statsminister Benjamin Netanyahu (midten) har imidlertid grunn til å smile, siden Likud gjør det svært godt på meningsmålingene. (Foto: GPO)
Det er svært sannsynlig at regjeringen vil utlyse nyvalg i august eller september, avslører sentrale kilder i regjeringen. "Saken vil bli klargjort snart," sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Ifølge sentrale regjeringskilder vil det sannsynligvis bli avholdt nyvalg i august eller september 2012. Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha sagt at «dersom vi beveger oss mot nyvalg, la det skje så raskt som mulig».

– Det er ingen vei tilbake. Valget vil bli avholdt om noen få måneder, sier regjeringskildene til Yedioth Aharonoth.

Tal-loven
Årsaken til at det blir utlyst nyvalg er at regjeringspartiene ikke klarer å bli enige om i hvilken grad det ultra-ortodokse samfunnet i Israel skal kunne frikjennes fra militærtjeneste. Til nå har «Tal-loven» gitt alle studenter på jødiske bibelskoler (yeshivaer) fritak fra militærtjeneste. Denne loven ønsker imidlertid tre av regjeringspartiene å oppheve, og internt har ikke koalisjonen kommet til enighet om formuleringen av en ny lov.

Forsvarsminister Ehud Barak har foreslått at 400 Yeshiva-studenter kan bli fritatt fra militærtjeneste årlig, men understreket viktigheten av at alle tar sin del av jobben i siviltjenesten eller militæret. Regjeringspartiene United Torah Judaism og Shas vil ikke godta noen endring i Tal-loven og krever fortsatt fullt fritak for yeshiva-studentene.

Ønsker nyvalg velkommen
Opposisjons- og Kadima-leder Shaul Mofaz ønsker tanken om nyvalg velkommen, på tross av at hans parti ligger an til å miste over halvparten av Knesset-representantene sine.

– Valget vil bli mellom Kadima og Likud, mellom meg selv og Netanyahu, hevdet Mofaz optimistisk mandag.

Finansminister og nær venn av Netanyahu, Yuval Steinitz, ønsker også et nyvalg velkommen. Han tror Likud vil vinne valget og danne den neste regjeringen i Israel.

– Denne regjeringen er den eneste som har klart å redde folket og landet fra en fryktelig sosial og økonomisk katastrofe, i motsetning til hele Europa, sier Steinitz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart