Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tzipi Livni trekker seg fra Knesset og Kadima

Tzipi Livnis karriere som politiker kan være over. (Foto: Tzipi Livni)
Tzipi Livnis karriere som politiker kan være over. (Foto: Tzipi Livni)
Den tidligere Kadima-lederen Tzipi Livni trekker seg tilbake fra politikken, etter å ha tapt ledervalget mot Shaul Mofaz for få uker siden.

Tirsdag trakk Kadima-politiker Tzipi Livni seg offisielt vil fra sitt verv i Knesset. Oppsigelsen ble bragt skriftlig til nasjonalforsamlingens ordstyrer Reuven Rivlin rundt klokken 12:00 lokal tid.

Helt siden Livni tapte partiledervalget mot Shaul Mofaz ganske soleklart for få uker siden, er det blitt spekulert i om den tidligere utenriksministeren kom til å trekke seg tilbake fra politikken. Hennes medarbeidere forklarer imidlertid at hun fortsatt ønsker å være politisk aktiv, men at det vil skje utenfor Knesset.

Vararepresentanten som overtar Livnis Knesset-sete er Yuval Zellner, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Forlater ikke offentligheten
Under en pressekonferanse forklarte den tidligere opposisjonslederen hvorfor hun valgte å trekke seg fra Knesset og fra partiet.

– Shaul Mofaz er nå leder i Kadima og jeg ønsker ham masse suksess. Han vil nå lede Kadima på sin måte, mens jeg må leve på min måte. Dette forplikter meg til å forlate Kadima og Knesset. I dag forlater jeg setet mitt, men ikke det offentlige liv, sa hun.

– Jeg ønsket å bringe til Israel en ny type politikk, en som finner løsninger på befolkningens problemer og ikke bare for individene. I løpet av hele mitt offentlige liv har jeg arbeidet for de samme tingene og vil fortsette å gjøre det.

Hun forteller at én ting hun ikke angrer på, er at hun nektet å bli en del av Likud-regjeringen etter valget i 2009. Hadde hun valgt det motsatte, ville hun «solgt landet til de ultra-ortodokse», hevdet Livni.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart