Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Valg må komme så raskt som mulig

Utenriksminister Avigdor Lieberman under et møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton. (Foto: GPO)
Utenriksminister Avigdor Lieberman under et møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton. (Foto: GPO)
Utenriksminister Avigdor Lierberman mener det nåværende politiske klimaet "paralyserer" regjeringen og ønsker nyvalg så raskt som mulig.

– Vi er på vei mot valg, det har blitt gjort klart. Det eneste spørsmålet nå er «når», kommenterte utenriksminister og Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman mandag.

Regjeringskilder avslørte søndag at det går mot nyvalg i Israel, noe Lieberman er fornøyd med. Han mener den nåværende regjeringen ikke fungerer som den bør.

– Når beslutningen er tatt, burde vi avholde valg så raskt som mulig. Når momentum har blitt bygd opp, er det ingen grunn til å utsette det. Hele regjeringssystemet er paralysert. Det er ikke bra for økonomien, sier han.

 

For lite handling
Derfor, tror Lieberman, har regjeringen intet valg: Den må gå til Knesset for å stemme igjennom en framskyndelse av valget.

– Det er hardt å presse fram endringer i budsjetter og i Tal-loven slik det er nå. Det blir vanskeligere og vanskeligere å kompromisse […] Fra starten av ønsket vi å danne regjering med Likud og Kadima, slik at vi kan ta avgjørelser på visse punkter som forholdet mellom religion og stat, regjeringsmetoder og så videre. Men den nåværende koalisjonen er bygd for mange kompromisser og lite handling, påstår han.

 

Atid og Kadima
Uttalelsen forsterker forventningene om at Kadima kan komme til å bli en del av en ny regjering etter valget, for at de ledende partiene skal slippe å inngå kompromisser med religiøse partier i spørsmål der de står på helt motsatt side av hverandre. I tillegg lanserer Lieberman selv Yair Lapids Atid-parti som en annen mulig partner.

Ingen regjeringspartier skal likevel «klandres for situasjonen» slik den er blitt nå, tror Lieberman. Utviklingen ble som den ble.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart