Utenriksminister Avigdor Lieberman under et møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton. (Foto: GPO)
Utenriksminister Avigdor Lieberman under et møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton. (Foto: GPO)

– Valg må komme så raskt som mulig

Utenriksminister Avigdor Lierberman mener det nåværende politiske klimaet "paralyserer" regjeringen og ønsker nyvalg så raskt som mulig.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Vi er på vei mot valg, det har blitt gjort klart. Det eneste spørsmålet nå er «når», kommenterte utenriksminister og Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman mandag.

Regjeringskilder avslørte søndag at det går mot nyvalg i Israel, noe Lieberman er fornøyd med. Han mener den nåværende regjeringen ikke fungerer som den bør.

– Når beslutningen er tatt, burde vi avholde valg så raskt som mulig. Når momentum har blitt bygd opp, er det ingen grunn til å utsette det. Hele regjeringssystemet er paralysert. Det er ikke bra for økonomien, sier han.

 

For lite handling
Derfor, tror Lieberman, har regjeringen intet valg: Den må gå til Knesset for å stemme igjennom en framskyndelse av valget.

– Det er hardt å presse fram endringer i budsjetter og i Tal-loven slik det er nå. Det blir vanskeligere og vanskeligere å kompromisse […] Fra starten av ønsket vi å danne regjering med Likud og Kadima, slik at vi kan ta avgjørelser på visse punkter som forholdet mellom religion og stat, regjeringsmetoder og så videre. Men den nåværende koalisjonen er bygd for mange kompromisser og lite handling, påstår han.

 

Atid og Kadima
Uttalelsen forsterker forventningene om at Kadima kan komme til å bli en del av en ny regjering etter valget, for at de ledende partiene skal slippe å inngå kompromisser med religiøse partier i spørsmål der de står på helt motsatt side av hverandre. I tillegg lanserer Lieberman selv Yair Lapids Atid-parti som en annen mulig partner.

Ingen regjeringspartier skal likevel «klandres for situasjonen» slik den er blitt nå, tror Lieberman. Utviklingen ble som den ble.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart