Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu mer populær etter koalisjonsavtale

Statsminister Benjamin Netanyahu kan være svært fornøyd med onsdagens meningsmålinger. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu kan være svært fornøyd med onsdagens meningsmålinger. (Foto: Moshe Milner, GPO)
4 av 10 israelere ønsker at sittende statsminister Benjamin Netanyahu skal fortsette i sin posisjon også i neste Knesset-periode, viser fersk meningsmåling.

Dagen etter at Kadima ble en del av koalisjonsregjeringen til Benjamin Netanyahu, har statsministeren fått betydelig økt tilslutning i Israels jødiske befolkning.

En ny meningsmåling fra New Wave Research som ble publisert onsdag av Israel Hayom, viser at 39,8 prosent av jødene ønsker seg Netanyahu som statsminister også i neste Knesset-periode. Det er et enormt byks sammenliknet med avisens meningsmåling for to uker siden, da Likud-lederen fikk 29 prosent.

Netanyahu styrker dermed sin posisjon som den ubestridt mest populære statsministerkandidaten i Israel. På andreplass på listen finner vi nemlig Shelly Yachimovich med en oppslutning på 11,3 prosent (opp 2 prosentpoeng), mens Yair Lapid endte på tredje med 7 prosent.

39,6 prosent svarer også at de støtter den nye samlingsregjeringen, som nå kontrollerer 94 av 120 seter i Knesset. Litt færre, 31,9 prosent, sier de er imot den, mens 28,4 prosent sier de ikke har bestemt seg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart