Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Må trolig gi tre ministerposter til Kadima

Netanyahu innrømte onsdag at Kadima trolig vil få flere ministerposter på et senere tidspunkt. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Netanyahu innrømte onsdag at Kadima trolig vil få flere ministerposter på et senere tidspunkt. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Ifølge en anonym Likud-minister er regjeringsavtalen mellom Kadima og partiet hans "en politisk farse".

Onsdag måtte statsminister Benjamin Netanyahu innrømme at på tross av at regjeringsavtalen mellom Kadima og Likud ikke eksplisitt sier noe om det, vil han trolig bli tvunget til å gi en rekke ministerporteføljer til Kadima-partiet.

En Likud-minister, som vil holde seg anonym, sier til Yedioth Aharonoth at avtalen er «en stor farse, så amatørmessig».

– Vi har mistet en god del av befolkningens tro på oss, på grunn av disse flaue hendelsene. Igjen gjør det mer komplisert noe som er så enkelt. Jeg var så flau over hvordan dette framstod. Nå kan befolkningen virkelig tro at regjeringens ledere har noe å skjule. De tre musketerer (Netanyahu, Kadima-formann Shaul Mofaz og Uavhengighetspartiets leder Ehud Barak) har vanæret oss alle, hevdet han.

Ingenting å frykte umiddelbart
Det virker imidlertid ikke som ministeren har noe å frykte på kort sikt. En undersøkelse publisert i Israel Hayom viser at Netanyahu er mer populær enn noen gang. Flere israelske jøder støtter også samlingsregjeringen, enn dem som er imot. Men vedkommende tror avtalen til slutt vil ramme partilederen «som en bumerang».

– Netanyahu vet at han akkurat nå er verdens konge. Men det han ikke forstår er at denne selvgode holdningen til slutt vil slå tilbake som en bumerang. Likud har alltid følt seg uovervinnelige. Til slutt vil dette alltid føre til undergang, påstår han.

Hemmelig avtale?
Under onsdagens avstemning i Knesset for å godkjenne den nye regjeringen hevdet opposisjonen at Netanyahu allerede har en hemmelig avtale med Mofaz om å gi Kadima tre ministerposter. Likud-lederen svarte at dersom Kadima skulle få ministerposter ville dette bli rapportert til Knesset på forhånd.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart