Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu oppløste Tal-komiteen

Benjamin Netanyahu har kanskje en av de største koalisjonsregjeringene i Israels historie. Men det gjør også at en større del av de politiske uenighetene finner sted innad i regjeringen. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu har kanskje en av de største koalisjonsregjeringene i Israels historie. Men det gjør også at en større del av de politiske uenighetene finner sted innad i regjeringen. (Foto: GPO)
Shaul Mofaz og Kadima skal være så provoserte over statsministerens beslutning, at de vurderer å trekke seg fra regjeringen.

Komiteen som skal komme med et nytt forslag til vernepliktslov mistet tre av sine ti medlemmer i løpet av helgen. Alle tre mener Benjamin Netanyahu overflødiggjør deres arbeid. Uenighetene innad i komiteen har også vært sterke. Dermed endte statsministeren opp med å gjøre det medlemmene fryktet mest, da han oppløste kommisjonen mandag.

– Jeg er svært skuffet over statsminister Benjamin Netanyahus beslutning om å oppløse komiteen. Vi har gått glipp av en historisk mulighet til å lette spenningene som har opparbeidet seg rundt en av de mest opphetede debattene i det israelske samfunnet, sa en av komitémedlemmene til Yedioth Aharonoth mandag.

Professor Yedidia Stern, som var et av medlemmene, forklarer at deltakerne var blitt enige om å sørge for at minst to tredjedeler av den ultra-ortodokse minoritetens 18-åringer blir rekruttert til militæret innen fem år.

Kadima vurderer å trekke seg
Netanyahu varslet mandag at han vil holde møter blant annet med visestatsminister og Kadima-formann Shaul Mofaz for å diskutere temaet. Men ifølge kilder av den israelske avisen nekter Mofaz å i det hele tatt møte regjeringssjefen.

– Det er ingen grunn til å møte Netanyahu. Han har bestemt seg, så det er ikke noe poeng i å diskutere dette, sier nære medarbeidere av Mofaz.

Kadima mener statsministeren ønsker å inngå et forlik med de religiøse partiene i regjeringen. Dersom det skjer varsler partilederen at de vil trekke seg fra regjeringen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart