Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Haim Ramon danner nytt sentrumsparti

Haim Ramon. (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Haim Ramon. (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Den tidligere medgrunnleggeren av Kadima, mener hans gamle parti har utspilt sin rolle og vil dø ut.

Planene har Ramon arbeidet med helt siden han trakk seg fra partiet for to måneder siden, men offentliggjør dem først nå i lys av regjeringskrisen. Shaul Mofaz’ beslutning om å ta partiet inn i regjering var det som fikk begeret til å flyte over for politikeren.

Men hovedårsaken til at han starter et parti er likevel statsminister Benjamin Netanyahu, forklarer han overfor Times of Israel. Ramon ønsker å utgjøre et statsministeralternativ til Benjamin Netanyahu, som han mener har «villedet folket i tre år nå».

– Han sier han vil ha fred, men nå er maskene falt. Han viser at hans virkelige samarbeidspartnere er bosetterne og de ultra-ortodokse, hevder han.

Vil stjele stemmer av hverandre
Den tidligere Arbeiderparti-ministeren kritiserer også Yair Lapid og hans nye parti Yesh Atid, som han mener aldri vil kunne oppnå 30 seter i Knesset og styre agendaen. Men med tre nye sentrumspartier bare de to siste årene, Ramons kommende parti, Yair Atid og forsvarsminister Ehud Baraks ferske parti Ha’atzmaut, blir det heller ikke lett for ham selv å oppnå noe i nærheten av slike resultater. De ulike nevnte partiene, sammen med allerede nevnte Kadima, vil trolig ende opp med å stjele stemmer fra hverandre.

De som kan tjene på sentrumsrotet i israelsk politikk for tiden er ikke minst Likud og de andre regjeringspartiene. En annen mulighet er, dersom høyresiden taper valget i 2013, at Arbeiderpartiet med sin framgang seiler fram som det mest opplagte maktpartiet utenfor koalisjonen.

En talsperson for Kadima latterliggjør Ramons planer.

– Det er rart hvordan en dømt forbryter kan ha noe håp om å danne et nytt parti og love en ny og renere politikk, sier vedkommende.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart