Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ehud Olmert sammen med tidligere Kadima-leder Tzipi Livni. (Foto: Kadima)
Ehud Olmert sammen med tidligere Kadima-leder Tzipi Livni. (Foto: Kadima)

Olmert frikjent for korrupsjon

Men politiet varsler at de vil grave dypere i saken, etter at bevisene mot tidligere statsminister Ehud Olmert ikke viste seg å holde.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Tirsdag ble mannen som ledet Israel da de ble tvunget inn i Den andre Libanon-krigen mot Hizbollah, frikjent for tiltalepunktene om korrupsjon som var blitt reist mot ham da han fortsatt var statsminister. Men Olmert ble likevel dømt for tillitsbrudd.

– Jeg sov godt i natt. Jeg sov veldig godt i natt. Når en person kjenner sannheten sover han vel selv om det skulle være masse bråk rundt ham, sa han overfor Yedioth Aharonoth onsdag morgen.

Over 500 tekstmeldinger med gratulasjoner har strømmet inn på den tidligere politikerens mobiltelefon i løpet av natten, i tillegg til at han har blitt oppringt med gratulasjoner både av vestlige statsledere og PA-president Mahmoud Abbas.

Forsvarer tiltalen
Men saken ser ennå ikke ut til å være over for Olmert. Samtidig som han ble avbildet smilende utenfor sin leilighet i dag morges, varslet israelsk politi at de vil forske videre på saken.

Statsadvokat Moshe Lador forsvarer beslutningen om å reise alvorlige korrupsjonstiltaler mot Olmert, på tross av at mange mener han kun etterforsket ham for å få ham fjernet fra statsministerstolen. Lador hevder påtalemyndigheten ble fullstendig overrasket over dommen og er overbevist om at mannen som overtok regjeringsledelsen etter at Ariel Sharon falt i koma, er skyldig. Samtidig øker presset mot ham selv om å gå av.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart