Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Netanyahu har solgt landet til ultra-ortodokse

Tzipi Livini (Foto: Andy Mettler, swiss-image.ch)
Tzipi Livini (Foto: Andy Mettler, swiss-image.ch)
VIDEO: Tidligere Kadima-leder og utenriksminister Tzipi Livni er svært kritisk overfor Benjamin Netanyahu, som hun mener gir de ultra-ortodokse "religiøst monopol".

I et intervju med CNNs verdensberømte reporter Christiane Amanpour svarte Livni at Netanyahu har solgt landet til de ultra-ortodokse.

– De ultra-ortodokse representerer en mindre prosent av det israelske samfunnet og representerer en del av vår historie. Dessverre har de mer makt nå enn de burde. Og på en måte har Likud-partiet og andre partier gitt dem et monopol på å definere staten Israels jødiske karakter, hevdet hun.

– Netanyahu har selv sagt at de ultra-ortodokse er hans naturlige partnere. Det har vist seg at Netanyahu ikke ønsker å kvitte seg med de ultra-ortodokse og dette vil bli et viktig spørsmål i løpet av de neste valgene i Israel. Vi har en krig i dag mellom demokratiske og jødiske verdier på den ene siden og de ultra-ortodokses implementering av det de ser på som jødedom på den andre, uttalte Livni.

– Vi trenger lederskap
Hun svarte også på spørsmål om hva som må til for at Israel skal få på plass en allmenn vernepliktslov i landet.

– Dette handler om lederskap og om å ta beslutninger. Enhver israeler er nødt til å bidra i det samfunnet vi lever i. Og vi må ha en felles visjon for staten Israel. Men i politikken i dag gir enkelte partier de ultra-ortodokse monopol på det ene og det andre. For å endre virkeligheten må en ha statsministerens villighet med for å få det til å skje. Dessverre for Netanyahu har [Kadimas tidligere inntog i regjeringen] bevist at han egentlig ikke ønsker en allmenn vernepliktslov, hevdet hun.

 

Se hele intervjuet her:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart