Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Kadimas leder for partiets Knesset-gruppe, Dalia Itzik. (Foto: Flickr-kontoen til Tzipi Livni)
Kadimas leder for partiets Knesset-gruppe, Dalia Itzik. (Foto: Flickr-kontoen til Tzipi Livni)

Hastemøte i Knesset om økonomien

Knessets største parti, Kadima, har innkalt representantene i nasjonalforsamlingen til debatt om Israels "sviktende økonomi".

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Arbeiderparti-representanter har tidligere anklaget statsminister Benjamin Netanyahu for å overdrive den negative utviklingen i israelsk økonomi. Kadimas gruppeleder på Knesset, Dalia Itzik, mener Netanyahu underkjenner den alvorlige økonomiske situasjonen Israel kan bevege seg inn i. Debatten rundt økonomien finner sted onsdag neste uke og vil sannsynligvis avsløre sterke politiske motsetninger i tolkningen av situasjonen.

– Netanyahus falske forståelse er nå i ferd med å krasje. De som betaler prisen er under- og middelklassen og de fattigste sektorene. Knesset må samles umiddelbart for å gi regjeringen et rødt kort, sa Itzik torsdag med henvisning til fotballens verden.

Politikeren mener den sittende regjeringen forsøker å bruke Iran-spørsmålet som en avledningsmanøver i mediene, for å unngå å snakke om Israels økonomiske utfordringer.

Reklamerer for seg selv
Regjeringen vil snart sende en reklamekampanje på fjernsyn til 7,5 millioner kroner, der de framhever alle de økonomiske reformene regjeringen har gjennomført de siste årene, for å senke levekostnadene. Reklamene vil inneholde typiske middelklassefamilier som forteller hvordan skattelette, gratis barnehage og gratis tannlegebehandling for barn under 12 år har hjulpet deres lommebøker.

– Noen av familiene som ble invitert til å være med i reklamekampanjen var ikke en gang klar over at de hadde rett på disse fordelene. Det er informasjon å hente her som kan ha økonomisk verdi for mennesker, mener Netanyahus talsmann Liran Dan.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart