Et storparti i sentrum, ledet av Ehud Olmert (f.h.) og med blant annet Tzipi Livni på listen, ville fått stor oppslutning. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Et storparti i sentrum, ledet av Ehud Olmert (f.h.) og med blant annet Tzipi Livni på listen, ville fått stor oppslutning. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

– Storparti i sentrum ville vunnet valget

Et storparti i sentrum ledet av Ehud Olmert ville blitt større enn Likud i det kommende israelske valget, viser en ny meningsmåling fra Jerusalem Post.

Et hypotetisk parti ledet av Olmert, med Tzipi Livni, Kadima-leder Shaul Mofaz og Yesh Atid-leder Yair Lapid på valglisten, ville fått 31 seter i Knesset-valget 22. januar 2013. Det er fire seter mer enn det Likud ville fått med sine 27. I 2009 fikk Likud også 27 mandater.  Kadima under ledelse av Tzipi Livni, og med Shaul Mofaz som nummer to, fikk 28 mandater.

Det tredje største partiet ville blitt Israel Beiteinu, med 14 representanter i nasjonalforsamlingen. Rett bak ville Arbeiderpartiet få 12 representanter og Shas hadde fått 11. Verken venstrepartiet Meretz eller Ehud Baraks Uavhengighetsparti ville kommet over sperregrensen.

Jerusalem Posts undersøkelse viser også at dersom partisammensetningen er som i dag, vil resultatet bli veldig likt som det ble i sist valg. Den eneste forskjellen er at Kadima ville sunket til 5 mandater, mens de 23 mandatene de hadde mistet ville gått først og fremst til Arbeiderpartiet og Yesh Atid.

Til avisen sier enkelte av Olmerts lojalister at de håper å få til et slikt storparti, og håper Yair Lapid i Yesh Atid også vil forstå nødvendigheten av å bli med.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart