Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Storparti i sentrum ville vunnet valget

Et storparti i sentrum, ledet av Ehud Olmert (f.h.) og med blant annet Tzipi Livni på listen, ville fått stor oppslutning. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Et storparti i sentrum, ledet av Ehud Olmert (f.h.) og med blant annet Tzipi Livni på listen, ville fått stor oppslutning. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Et storparti i sentrum ledet av Ehud Olmert ville blitt større enn Likud i det kommende israelske valget, viser en ny meningsmåling fra Jerusalem Post.

Et hypotetisk parti ledet av Olmert, med Tzipi Livni, Kadima-leder Shaul Mofaz og Yesh Atid-leder Yair Lapid på valglisten, ville fått 31 seter i Knesset-valget 22. januar 2013. Det er fire seter mer enn det Likud ville fått med sine 27. I 2009 fikk Likud også 27 mandater.  Kadima under ledelse av Tzipi Livni, og med Shaul Mofaz som nummer to, fikk 28 mandater.

Det tredje største partiet ville blitt Israel Beiteinu, med 14 representanter i nasjonalforsamlingen. Rett bak ville Arbeiderpartiet få 12 representanter og Shas hadde fått 11. Verken venstrepartiet Meretz eller Ehud Baraks Uavhengighetsparti ville kommet over sperregrensen.

Jerusalem Posts undersøkelse viser også at dersom partisammensetningen er som i dag, vil resultatet bli veldig likt som det ble i sist valg. Den eneste forskjellen er at Kadima ville sunket til 5 mandater, mens de 23 mandatene de hadde mistet ville gått først og fremst til Arbeiderpartiet og Yesh Atid.

Til avisen sier enkelte av Olmerts lojalister at de håper å få til et slikt storparti, og håper Yair Lapid i Yesh Atid også vil forstå nødvendigheten av å bli med.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart