Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ingen listesamarbeid i sentrum-venstre

Amir Peretz har gått over til Hatnua fra Arbeiderpartiet. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Amir Peretz har gått over til Hatnua fra Arbeiderpartiet. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Arbeiderpartiet har ikke lykkes med å få på plass samarbeidsavtaler med verken Tzipi Livni eller Yair Lapid. Amir Peretz (bildet) har meldt overgang fra Arbeiderpartiet til Tzipi Livnis Hatnua-parti.

Likud-partiet har ingen truende utfordrere på dagens meningsmålinger. Etter at partiet inngikk listesamarbeid med Israel Beiteinu, ligger de an til å få rett i underkant av 40 Knesset-seter på flere målinger. Ingen partier i sentrum-venstre er i nærheten av slike tall. Ap var nærmest med 18 i sist meningsmåling.

En av dem som ønsket et listesamarbeid med Arbeiderpartiet var Hatnua-leder Tzipi Livni. Men hun følte at hun ikke nådde fram med sine minstekrav i forhandlingene med Shelly Yachimovich.

– Å presentere et alternativ til Netanyahu ved å kombinere partier inn i en liste, virket som det rette å gjøre. Jeg tilbød et ekte samarbeid med Shelly, men hun avviste meg, hevder Livni.

Yesh Atid-leder Yair Lapid ville heller ikke samarbeide med Livni, fordi han mener Hatnua ser ut til å bli «et asyl for politiske tapere». Samtidig har Ha’atzmaut-partiet til Ehud Barak bestemt seg for å ikke stille til valg, siden sjansene for å oppnå seter i Knesset er nærmest lik null.

Livni åpner for Netanyahu
Når partiene i sentrum og på venstresiden ikke lykkes med å få på plass et samarbeid, har Livni bestemt at hennes neste strategi blir å fri til Likud. Hun utelukker ikke et samarbeid med partiet hun som Kadima-leder, fram til hun mistet posisjonen i vår, nektet å sitte i regjering med.

– Jeg sier ikke at jeg automatisk vil bli en del av regjeringen, akkurat som jeg ikke sier at jeg ikke vil bli en del av noen regjering. Det er noe en utleder fra omstendighetene i nuet. Den sittende regjeringens politikk står ikke for det jeg tror på. En endring av politikken vil skape nye spilleregler, mener Livni.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart