Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Amir Peretz har gått over til Hatnua fra Arbeiderpartiet. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Amir Peretz har gått over til Hatnua fra Arbeiderpartiet. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)

Ingen listesamarbeid i sentrum-venstre

Arbeiderpartiet har ikke lykkes med å få på plass samarbeidsavtaler med verken Tzipi Livni eller Yair Lapid. Amir Peretz (bildet) har meldt overgang fra Arbeiderpartiet til Tzipi Livnis Hatnua-parti.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Likud-partiet har ingen truende utfordrere på dagens meningsmålinger. Etter at partiet inngikk listesamarbeid med Israel Beiteinu, ligger de an til å få rett i underkant av 40 Knesset-seter på flere målinger. Ingen partier i sentrum-venstre er i nærheten av slike tall. Ap var nærmest med 18 i sist meningsmåling.

En av dem som ønsket et listesamarbeid med Arbeiderpartiet var Hatnua-leder Tzipi Livni. Men hun følte at hun ikke nådde fram med sine minstekrav i forhandlingene med Shelly Yachimovich.

– Å presentere et alternativ til Netanyahu ved å kombinere partier inn i en liste, virket som det rette å gjøre. Jeg tilbød et ekte samarbeid med Shelly, men hun avviste meg, hevder Livni.

Yesh Atid-leder Yair Lapid ville heller ikke samarbeide med Livni, fordi han mener Hatnua ser ut til å bli «et asyl for politiske tapere». Samtidig har Ha’atzmaut-partiet til Ehud Barak bestemt seg for å ikke stille til valg, siden sjansene for å oppnå seter i Knesset er nærmest lik null.

Livni åpner for Netanyahu
Når partiene i sentrum og på venstresiden ikke lykkes med å få på plass et samarbeid, har Livni bestemt at hennes neste strategi blir å fri til Likud. Hun utelukker ikke et samarbeid med partiet hun som Kadima-leder, fram til hun mistet posisjonen i vår, nektet å sitte i regjering med.

– Jeg sier ikke at jeg automatisk vil bli en del av regjeringen, akkurat som jeg ikke sier at jeg ikke vil bli en del av noen regjering. Det er noe en utleder fra omstendighetene i nuet. Den sittende regjeringens politikk står ikke for det jeg tror på. En endring av politikken vil skape nye spilleregler, mener Livni.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart